Comisia instituita la CJ pentru drumul de la Vorona pregateste un raport pana pe 3 octombrie

Comisia instituita la CJ pentru drumul de la Vorona pregateste un raport pana pe 3 octombrie
O delegatie a voronenilor a ajuns in aceasta dimineata la Consiliul Judetean, dupa ce in urma cu cateva zile locuitorii din Vorona anuntasera ca, daca nu se rezolva problema drumului DJ 208 C, sunt pregatiti sa blocheze drumul facand un lant din trupurile lor.

Autoritatile i-au indemnat, insa, sa aiba rabdare, comisia instituita la nivelul Consiliului Judetean facand documentatia la fata locului pentru a se stabili situatia reala, dar si pentru a se depista cauzele exacte ale deteriorarii drumului. Din comisie fac parte consilieri ai Cabinetului presedintelui CJ, reprezentanti ai Politiei Judetene, ai Inspectoratului Judetean de Constructii, ai Agentiei Judetene de Mediu, ai Serviciului de Gospodarire a Apelor, consilierul juridic din CJ, precum si directorul adjunct de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri .

Membrii comisiei vor analiza documentatia care a stat la baza eliberarii autorizatiei de constructie pentru ultima reabilitare a drumului, precum si determinarea masei maxime admise pentru care a fost proiectat drumul. Delegatia de la Vorona a solicitat explicatii de la autoritati, nelipsind nici de aceasta data aluziile politice. Astfel, consilierul Liviu Radasanu a spus ca o parte din vina o are Aurel Stefan, primarul Voronei.

Liviu Radasanu: De ce nu a venit primarul de la Vorona cand drumul era deja stricat? Aurel Stefan a venit abia acum, la presiunea dumneavoastra!

Reprezentantul DJDP Botosani le-a transmis oamenilor ca, daca detin autorizatie, transportatorii au voie sa circule.Voronenii au reclamat, insa, ca atunci cand se fac verificari, cand se aduce cantarul, transportatorii nu mai apar, masinile de trafic greu fiind deviate pe alte rute. Deocamdata, oamenii sunt sfatuiti sa aiba rabdare.

Comisia urmeaza sa stabileasca principalele cauze, prin identificarea balastierelor, verificarea legalitatii functionarii acestora, identificarea transportatorilor care folosesc masini de mare tonaj care depasesc masa maxima admisa, depistarea persoanelor fizice sau juridicare care se fac vinovate de starea drumurilor, anliza posibilitatilor de instituire a restrictiilor de circulatie pentru autovehiculele de mare tonaj, dar si identificarea traseelor ocolitoare.

Voronenii au anuntat ca, daca pe 3 octombrie nu primesc un prim raport, asa cum au promis autoritatile, pe 4 octombrie vor fi in drum, blocand circulatia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
105

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
320

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
34

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...