Colectarea gunoiului din poartă în poartă, cerută de primarii din județ. Tarifele ar crește!

Primarii din județul Botoșani ar vrea ca modalitatea de colectare a deșeurilor să se schimbe și acestea să nu mai fie ridicate din puncte fixe ci din poartă în poartă, de către operatorii de salubritate. 

Colectarea gunoiului din poartă în poartă, cerută de primarii din județ. Tarifele ar crește!

Subiectul a fost adus în discuție, vineri, în ședința ordinară de Consiliu Județean de către consilierul județean Gheorghe Vâzdoagă care a spus că schimbarea modalității de colectare a gunoiului menajer ar duce și la o creștere a tarifelor pentru acest serviciu. 

”Știm cu toții că și acum prețul la gunoi doare. Am avut niște discuții și este vorba ca în perspectivă colectarea gunoiului să se facă din poartă în poartă, ceea ce va însemna o creștere a prețului. Cresc cheltuielile , crește și prețul, e clar” a spus Gheorghe Vâzdoagă.

Iulian Micu, director în cadrul Consiliului Județean, a spus că primarii din județ ar fi de acord să plătească un tarif mai mare pentru implementarea acestui mecanism de colectare a deșeurilor.

”În urma ședințelor avute la EcoProces, s-a dat un semnal în sensul că ei ar fi de acord să plătească o sumă mai mare pentru a se implementa acest mecanism din poartă în poartă. Tariful nu poate să crească foarte mult. Se va face un calcul a tuturor elementelor de cost, după care să vedem ce ar însemna colectarea gunoiului din poartă în poartă. Nu se va aduce echipament sofisticat. Vor funcționa cu echipamentele cele mai ieftine de colectare, iar atunci impactul nu va fi atât de mare”, a menționat Iulian Micu.

 

Spune-ne opinia ta