Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona

Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona
Masinile de mare tonaj nu mai au voie sa circule pentru o perioada, pe timpul noptii, pe doua drumuri judetene, in intervalul orar 22.00 - 6.00.

Este vorba despre DJ 208 C (Botosani - Oraseni Deal - Vorona - Joldesti - limita judet Suceava) si 208H (DN 29B - DN28B), unde circulatia este interzisa pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, ca urmare a votului favorabil dat ieri de consilierii judeteni.

Unul dintre cele doua drumuri pentru care s-a adoptat masura restrictionarii traficului este DJ 208 C, cel care tranziteaza comuna Vorona, unde oamenii au protestat vara trecuta, facind lant uman din cauza ca masinile de mare tonaj le stricau nu doar drumul, ci si casele.

In perioada construirii acestui drum si pina in anul 1990, in Romania nu circulau masini cu masa maxima admisa mai mare de 9 tone, DJ 208 C fiind proiectat sa suporte doar masini ce nu depaseau aceasta masa.

Ca urmare a cresterii incarcaturii pe osie a masinilor care circula pe acest drumuri, de la 9 tone/osie la 40 tone incarcatura plus masa autovehiculului, partea carosabila se afla intr-o stare avansata de degradare.

 Viteza excesiva cu care circula masinile incarcate cu balast impune restrictiile de circulatie pe anumite portiuni ale celor doua drumuri judetene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1229

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1655

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
527

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...