Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona

Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona
Masinile de mare tonaj nu mai au voie sa circule pentru o perioada, pe timpul noptii, pe doua drumuri judetene, in intervalul orar 22.00 - 6.00.

Este vorba despre DJ 208 C (Botosani - Oraseni Deal - Vorona - Joldesti - limita judet Suceava) si 208H (DN 29B - DN28B), unde circulatia este interzisa pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, ca urmare a votului favorabil dat ieri de consilierii judeteni.

Unul dintre cele doua drumuri pentru care s-a adoptat masura restrictionarii traficului este DJ 208 C, cel care tranziteaza comuna Vorona, unde oamenii au protestat vara trecuta, facind lant uman din cauza ca masinile de mare tonaj le stricau nu doar drumul, ci si casele.

In perioada construirii acestui drum si pina in anul 1990, in Romania nu circulau masini cu masa maxima admisa mai mare de 9 tone, DJ 208 C fiind proiectat sa suporte doar masini ce nu depaseau aceasta masa.

Ca urmare a cresterii incarcaturii pe osie a masinilor care circula pe acest drumuri, de la 9 tone/osie la 40 tone incarcatura plus masa autovehiculului, partea carosabila se afla intr-o stare avansata de degradare.

 Viteza excesiva cu care circula masinile incarcate cu balast impune restrictiile de circulatie pe anumite portiuni ale celor doua drumuri judetene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

astăzi, 23:20
33

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

astăzi, 21:09
153

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

astăzi, 19:28
391

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...