Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona

Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona
Masinile de mare tonaj nu mai au voie sa circule pentru o perioada, pe timpul noptii, pe doua drumuri judetene, in intervalul orar 22.00 - 6.00.

Este vorba despre DJ 208 C (Botosani - Oraseni Deal - Vorona - Joldesti - limita judet Suceava) si 208H (DN 29B - DN28B), unde circulatia este interzisa pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, ca urmare a votului favorabil dat ieri de consilierii judeteni.

Unul dintre cele doua drumuri pentru care s-a adoptat masura restrictionarii traficului este DJ 208 C, cel care tranziteaza comuna Vorona, unde oamenii au protestat vara trecuta, facind lant uman din cauza ca masinile de mare tonaj le stricau nu doar drumul, ci si casele.

In perioada construirii acestui drum si pina in anul 1990, in Romania nu circulau masini cu masa maxima admisa mai mare de 9 tone, DJ 208 C fiind proiectat sa suporte doar masini ce nu depaseau aceasta masa.

Ca urmare a cresterii incarcaturii pe osie a masinilor care circula pe acest drumuri, de la 9 tone/osie la 40 tone incarcatura plus masa autovehiculului, partea carosabila se afla intr-o stare avansata de degradare.

 Viteza excesiva cu care circula masinile incarcate cu balast impune restrictiile de circulatie pe anumite portiuni ale celor doua drumuri judetene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși, duminică seara, la Biserica Vovidenia din Botoșani!

astăzi, 21:01
1321

Programul liturgic a debutat duminică, 19 noiembrie, botoșănenii intrând în biserică de la ora 16.00, pentru a asista la Taina Sfântului Maslu. Cu acest prilej, Sfintel...

Ce salarii au angajaţii Primăriei Municipiului Botoşani!

astăzi, 19:15
1654

Salariile de bază ale angajaţilor din cadrul Primăriei Botoşani au fost făcute publice pe siteul instituţiei. Lefurile celor din administraţia publică locală s-au mărit considerabil...

Liberalii botoşăneni organizează un protest în faţa Prefecturii

astăzi, 18:18
754

Organizaţia Judeţeană a PNL Botoşani va organiza, luni, un protest în faţa Palatului Administrativ, acţiunea fiind îndreptată împotriva Guvernului PSD-ALDE."Luni, 20 ...