Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona

Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona
Masinile de mare tonaj nu mai au voie sa circule pentru o perioada, pe timpul noptii, pe doua drumuri judetene, in intervalul orar 22.00 - 6.00.

Este vorba despre DJ 208 C (Botosani - Oraseni Deal - Vorona - Joldesti - limita judet Suceava) si 208H (DN 29B - DN28B), unde circulatia este interzisa pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, ca urmare a votului favorabil dat ieri de consilierii judeteni.

Unul dintre cele doua drumuri pentru care s-a adoptat masura restrictionarii traficului este DJ 208 C, cel care tranziteaza comuna Vorona, unde oamenii au protestat vara trecuta, facind lant uman din cauza ca masinile de mare tonaj le stricau nu doar drumul, ci si casele.

In perioada construirii acestui drum si pina in anul 1990, in Romania nu circulau masini cu masa maxima admisa mai mare de 9 tone, DJ 208 C fiind proiectat sa suporte doar masini ce nu depaseau aceasta masa.

Ca urmare a cresterii incarcaturii pe osie a masinilor care circula pe acest drumuri, de la 9 tone/osie la 40 tone incarcatura plus masa autovehiculului, partea carosabila se afla intr-o stare avansata de degradare.

 Viteza excesiva cu care circula masinile incarcate cu balast impune restrictiile de circulatie pe anumite portiuni ale celor doua drumuri judetene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de peste 6.500 lei după acțiunea polițiștilor în cluburi și restaurante din Botoșani!

astăzi, 10:19
23

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 47 de poliţişti au efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională sau penală din zona adiacentă loc...

Contrabandiștii din Piața Centrală au rămas fără țigări după o razie a Poliției!

astăzi, 10:10
43

Duminică, poliţiştii municipiului Botoşani au desfăşurat o acţiune în zona pieţei centrale din localitate, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile.&nb...

Copil transportat la Iași din cauza unor semințe de floarea soarelui!

astăzi, 09:32
380

Momente de panică și spaimă teribilă pentru părinții unui copil de un an, din Botoșani. Vineri seara, părinții și-au văzut copilul cum, din senin, începe să tușească, dând se...