Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona

Circulatia masinilor de mare tonaj, restrictionata pe timpul noptii pe drumul de la Vorona
Masinile de mare tonaj nu mai au voie sa circule pentru o perioada, pe timpul noptii, pe doua drumuri judetene, in intervalul orar 22.00 - 6.00.

Este vorba despre DJ 208 C (Botosani - Oraseni Deal - Vorona - Joldesti - limita judet Suceava) si 208H (DN 29B - DN28B), unde circulatia este interzisa pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, ca urmare a votului favorabil dat ieri de consilierii judeteni.

Unul dintre cele doua drumuri pentru care s-a adoptat masura restrictionarii traficului este DJ 208 C, cel care tranziteaza comuna Vorona, unde oamenii au protestat vara trecuta, facind lant uman din cauza ca masinile de mare tonaj le stricau nu doar drumul, ci si casele.

In perioada construirii acestui drum si pina in anul 1990, in Romania nu circulau masini cu masa maxima admisa mai mare de 9 tone, DJ 208 C fiind proiectat sa suporte doar masini ce nu depaseau aceasta masa.

Ca urmare a cresterii incarcaturii pe osie a masinilor care circula pe acest drumuri, de la 9 tone/osie la 40 tone incarcatura plus masa autovehiculului, partea carosabila se afla intr-o stare avansata de degradare.

 Viteza excesiva cu care circula masinile incarcate cu balast impune restrictiile de circulatie pe anumite portiuni ale celor doua drumuri judetene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COMUNICAT - Huncă: "PSD ia măsuri concrete pentru elevi și studenți"

astăzi, 09:25
33

Parlamentarul PSD Mihaela Huncă a anunțat că în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților s-a adoptat proiectul de lege al Guvern...

Cadru didactic de la un liceu botoşănean trimis la Iaşi, după ce s-a lovit la cap de treptele din unitate!

astăzi, 08:20
1090

Un cadru didactic de la Liceul de Artă “Ştefan Luchian”, din municipiul Botoşani, a fost transferat, miercuri, la o clinică din Iaşi, după ce s-a lovit la cap în timp ce se afl...

În pericol de a-şi pierde ochiul după ce s-a tăiat cu flexul!

astăzi, 08:07
326

Un tânăr din Botoşani este în pericol de a-şi pierde un ochi după ce a suferit un cumplit accident în timp ce încerca să taie o bucată de tablă cu ajutorul unui flex....