Chiriasii ANL isi pot cumpara apartamentele doar cu banii jos sau prin credite bancare!

Chiriasii ANL isi pot cumpara apartamentele doar cu banii jos sau prin credite bancare!
Locuintele ANL se vand prin grija proprietarului sau a agentului economic care le administreaza, respectiv Primaria Botosani sau SC Locativa.

Banii rezultati din vanzarea locuintelor intra la bugetul de stat si refolositi pentru construirea altor locuinte de acest tip.

Modul de evaluare a acestor locuinte se face prin aplicarea unei proceduri de abordare prin cost, valoarea de vanzare fiind data de costul de inlocuire al constructiei cu instalatiile, dotarile si echipamentele aferente. Nu e vorba de o evaluare la pretul de piata, care ar fi ajuns undeva la 850 pe metru patrat a locuintei, a spus primarul Catalin Flutur.

Locuintele ANL din cartierul Calugareni sunt primele care ar putea fi vandute in momentul de fata, spune primarul.

Acolo materialele folosite sunt putin de mai proasta calitate. Geamurile sunt inca din lemn, nu este facut termosistem. Un calcul al nostru ne conduce la o valoare de 300-350 euro pe metru patrat la o locuinta de 52-55 mp, lucru care ar duce pana in 20.000 euro. Singurul lucru ce apare in plus este un comision de 1% ce se va plati celor care fac evaluarea, iar legea stabileste si un lucru mai putin imbucurator pentru actualii chiriasi. Pretul locuintei se aplica integral la data incheierii contractului de vanzare-cumparare din surse proprii ale beneficiarului sau prin credite contractate de aceste persoane de la institutiile financiar bancare. Din pacate, bancile nu mai acorda credite asa usor, iar chiriasii nu prea au bani, spune Catalin Flutur.

Edilii mai spun ca, pana in prezenz, doar un singur proprietar al unui apartament ANL a venit cu solicitarea de a-si cumpara locuinta.

Chiar daca nu cumpara locuinta, au dreptul sa stea 10 ani in ea. Dupa aceea ideea e sa se faca loc altor tineri, fiindca locuintele ANL sunt o solutie tampon pentru ca tinerii pana in 35 ani sa poata sa stea in ele o perioada cu chirie mica, astfel incat sa stranga banii necesari pentru o locuinta proprie, a mai adaugat primarul municipiului Botosani.

In afara de blocurile ANL din Calugareni, la vanzare ar putea fi scoase si cele din Cartierul Bucovina 1.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
305

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
322

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
369

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...