Chiriasii ANL isi pot cumpara apartamentele doar cu banii jos sau prin credite bancare!

Chiriasii ANL isi pot cumpara apartamentele doar cu banii jos sau prin credite bancare!
Locuintele ANL se vand prin grija proprietarului sau a agentului economic care le administreaza, respectiv Primaria Botosani sau SC Locativa.

Banii rezultati din vanzarea locuintelor intra la bugetul de stat si refolositi pentru construirea altor locuinte de acest tip.

Modul de evaluare a acestor locuinte se face prin aplicarea unei proceduri de abordare prin cost, valoarea de vanzare fiind data de costul de inlocuire al constructiei cu instalatiile, dotarile si echipamentele aferente. Nu e vorba de o evaluare la pretul de piata, care ar fi ajuns undeva la 850 pe metru patrat a locuintei, a spus primarul Catalin Flutur.

Locuintele ANL din cartierul Calugareni sunt primele care ar putea fi vandute in momentul de fata, spune primarul.

Acolo materialele folosite sunt putin de mai proasta calitate. Geamurile sunt inca din lemn, nu este facut termosistem. Un calcul al nostru ne conduce la o valoare de 300-350 euro pe metru patrat la o locuinta de 52-55 mp, lucru care ar duce pana in 20.000 euro. Singurul lucru ce apare in plus este un comision de 1% ce se va plati celor care fac evaluarea, iar legea stabileste si un lucru mai putin imbucurator pentru actualii chiriasi. Pretul locuintei se aplica integral la data incheierii contractului de vanzare-cumparare din surse proprii ale beneficiarului sau prin credite contractate de aceste persoane de la institutiile financiar bancare. Din pacate, bancile nu mai acorda credite asa usor, iar chiriasii nu prea au bani, spune Catalin Flutur.

Edilii mai spun ca, pana in prezenz, doar un singur proprietar al unui apartament ANL a venit cu solicitarea de a-si cumpara locuinta.

Chiar daca nu cumpara locuinta, au dreptul sa stea 10 ani in ea. Dupa aceea ideea e sa se faca loc altor tineri, fiindca locuintele ANL sunt o solutie tampon pentru ca tinerii pana in 35 ani sa poata sa stea in ele o perioada cu chirie mica, astfel incat sa stranga banii necesari pentru o locuinta proprie, a mai adaugat primarul municipiului Botosani.

In afara de blocurile ANL din Calugareni, la vanzare ar putea fi scoase si cele din Cartierul Bucovina 1.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO Liviu Dragnea, declarații după Comitetul Executiv al PSD - "Decizia mea e foarte fermă: rămân la conducerea PSD"

Vineri, 22 Iunie 2018
480

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut în urmă cu scurt timp o conferință de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al partidului, în care a obținut susținerea socia...

Român arestat în Germania. Domul din Koln, evacuat de teama unui atentat!

Vineri, 22 Iunie 2018
389

Domul din oraşul german Köln a fost evacuat vineri de frica unui atac terorist, un suspect român fiind arestat preventiv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane citate ...

Când este valabil procesul-verbal de reținere a permisului

Vineri, 22 Iunie 2018
301

Din procesul-verbal de contravenție prin care se dispune reținerea permisului nu trebuie să lipsească și mențiunile cu privire la aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de ...