Chiriașii ANL din Botoșani vor plăti noi chirii. La cât ajung acestea!

Chiriașii locuințelor ANL din municipiul Botoșani vor plăti de luna aceasta un nou cuantum al chiriilor ca urmare a modificărilor legislative care au fost aprobate de curând. 

Chiriașii ANL din Botoșani vor plăti noi chirii. La cât ajung acestea!

Reprezentanții Locativa așteaptă apariția normelor de aplicare ale Ordonanței de Urgență de modificare a Legii ANL, norme care ar trebui să apară la finele acestei săptămâni, după care vor face calculele exacte pentru fiecare locuință în parte.

Potrivit directorului Locativa, Florinel Gornea, au fost deja făcute unele simulări potrivit noilor prevederi, chiriile stabilindu-se în funcție de veniturile chiriașilor. 

Astfel, pentru o garsonieră noile chirii vor fi în jurul sumei de 130-140 de lei, față de 300 de lei cât ajunseseră după majorarea din ianuarie. La un apartament cu două camere chiriile vor fi de aproximativ 200 de lei, iar la un apartament cu patru camere vor de circa 250 de lei, față de 840 de lei cât sunt acum, în unele cazuri.

În luna ianuarie a acestui an a intrat în vigoare o nouă modalitate de calcul a chiriilor pentru ANL-uri, care au crescut și de șapte-opt ori. Acest lucru a stârnit un val de nemulțumire în rândul chiriașilor, mulți fiind în imposibilitatea de a suporta noile chirii, în condițiile în care în anii trecuți, spre exemplu, la o garsonieră chiria era de doar 60 de lei, sau 120 de lei la un apartament cu patru camere. 

"La cei care aveau înainte la garsoniere 58-60 de lei conform noilor precizări prevăzute în OUG  vor ajunge chiriile undeva la 130-140 de lei. Era prea spectaculoasă acea mărire din ianuarie, la o gasonieră ajungea la 300 de lei chiria. Cum apar normele le și aplicăm noile chirii. Vedem ce scrie în norme. În Hotărîre se pecizează că nu mai este nevoie de Hotărâre de Consiliu Local, dar să vedem ce scrie și în norme. Dacă este nevoie de avizul organzelor locale îl obținem imediat", a declarat directorul Locativa.

Municipalitatea a prins anul acesta în bugetul local sume pentru întocmirea cărților funciare pentru locuințele ANL, în vederea vânzării acestora. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2493

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1628

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
975

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...