CFR va plăti daune de 400.000 de euro, după ce o femeie a fost mutilată pe viață într-un accident de tren

CFR va plăti daune de 400.000 de euro, după ce o femeie a fost mutilată pe viață într-un accident de tren

Compania Națională a Căilor Ferate Române a fost condamnată definitiv la plata unei amenzi penale de 75.000 de lei, 500 de lei x 150 de zile amendă, după ce a fost găsită vinovată de vătămare corporală din culpă, în cazul unui accident de tren în urmă căruia o femeie a fost mutilată pe viață.

Concluzia judecătorilor: Accidentul s-a produs că urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor din stația CF Subcetate.

Decizia a fost dată de Curtea de Apel Albă Iulia și este definitivă, potrivit portalului instanțelor.

Inițial, Judecătoria Hațeg condamnase CFR, în martie 2019, la plata unei amenzi mai mari, de 1.200.000 de lei (5.000 de lei x 240 de zile amendă), dar CFR a contestat decizia.

Curtea de Apel Alba Iulia a înlăturat din decizia dată de judecătorii din Hațeg pedeapsa complementară care obligă compania să afișeze  hotărârea definitivă de condamnare, "în extras - dispozitivul, în toate stațiile CFR de pe teritoriul țării, pentru o perioada de trei luni".

În plus, magistrații au obligat CFR la plata unor daune morale și materiale care depășesc 400.000 de euro, în favoarea femeii care a rămas mutilată pe viață, potrivit Ziare.com.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, CFR a fost trimisă în judecată prin rechizitoriul procurorilor Secției de urmărire penală și  criminalistică din cadrul PICCJ, în care au reținut că situație de fapt că, la dată de 14 septembrie 2014, în stația de cale ferată Subcetate, din județul Hunedoara, a avut loc un accident de trafic feroviar, în urmă căruia unei persoane i-a fost amputată mâna stânga.

"Din probatoriul administrat în dosar a reieșit că accidentul s-a produs că urmare a lipsei indicatoarelor de orientare a călătorilor, care să permită  identificarea peroanelor și a platformelor corespunzătoare fiecărei linii de cale ferată și pe care compania era obligată să le monteze.

Totodată, din probe a rezultat și faptul că stația CF Subcetate nu deținea autorizație de funcționare și nu a luat măsuri specifice suplimentare de prevenire a producerii unor evenimente feroviare, funcționând ilegal,
" acuză procurorii.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
976

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
123

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
139

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...