Centru de evaluare a persoanelor cu handicap la Dorohoi

Centru de evaluare a persoanelor cu handicap la Dorohoi
Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au anuntat ca, de saptamana viitoare, la Dorohoi va functiona un centru de evaluare a persoanelor cu handicap, realizat pentru a se mai reduce aglomeratia de pe holurile DGASPC.

Incepand cu 18 martie, comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap isi va desfasura activitatea si in cadrul centrului de ingrijire si asistenta Dorohoi, iar persoanele cu handicap sunt invitate sa se prezinte pentru evaluare complexa in acel sediu, a declarat Daniela Cosovanu, director adjunct al DGASPC Botosani.

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, s-a aratat nemultumit de modul cum se desfasoara evaluarea persoanelor cu handicap, dar si de aglomeratia de pe holurile DGASPC Botosani, astfel ca realizarea centrului din Dorohoi va rezolva acest aspect.

Desi o comisie ar fi necesara si la Saveni, acest lucru nu va fi posibil prea curand.

E un prim pas care se poate face deocamdata, si asta pentru ca toate aceste persoane cu handicap, cand vin la noi, la comisie, au nevoie de acte medicale, doveditoare, eliberate de medici specialisti de toate categoriile. Am fi vrut sa facem si la Saveni, insa nu exista medici din toate categoriile pentru a putea deschide un centru si acolo. La Dorohoi vor merge comunele invecinate. Cu tot cu Darabani si Dorohoi sunt aproape 30 de localitati care vor putea apela la serviciile acestei comisii, a incheiat Cosovanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
72

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
526

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
182

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...