Ce spune primarul Cătălin Flutur despre respingerea finanțării pentru Teatrul M. Eminescu!

Ce spune primarul Cătălin Flutur despre respingerea finanțării pentru Teatrul M. Eminescu!

Amendamentul depus de parlamentarii PNL de Botoșani, în vederea obținerii unei finanțări de 23 de milioane de lei, de la bugetul de stat, pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul M. Eminescu, a fost făcut în urma unei discuții cu primarul Cătălin Flutur.

Cum acest demers a fost respins în plenul Parlamentului, municipalitatea va încerca să obțină fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) sau de la Ministerul Dezvoltării. 

"Este un lucru care s-a făcut clar cu consultarea mea, pentru că m-au întrebat ce ar fi mai important pentru municipiul Botoșani și teatrul este cel mai important pentru că nu are finanțare. Eu nu am fost foarte entuziasmat după ce a trecut amendamentul de comisie pentru că știam că mai este un hop mare, să treacă de plen. O să mergem pe celelalte două variante pe care le-am spus până acum, să luăm bani din bugetul CNI sau direct din bugetul Ministerului Dezvoltării. Asta era poate una dintre variantele cele mai comode, mai simple și mai directe, să avem bani prinși în bugetul de stat și atunci știam sigur că banii vin la noi. Revenim la celelalte două posibilități de finanțare", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Suma de 23 de milioane de lei cerută reprezintă o estimare a necesarului pentru finalizarea lucrărilor la clădirea teatrului, o sumă exactă urmând a fi stabilită după ce va fi făcut nou proiect tehnic. 

 

 

Spune-ne opinia ta