Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre salariile angajaţilor din instituţie!

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre salariile angajaţilor din instituţie!

Salariile care s-au majorat semnificativ anul acesta în administraţia publică locală afectează grav bugetele locale, şi chiar se pune în discuţie ca acolo unde nu vor putea fi acoerite să fie reduse.

Primăria Municipiului Botoşani se numărăr printre administraţiile publice locale care la anul nu vor putea acoperi cheltuielile salariale de după majorare, cel care a anunţat acest lucru fiind chiar primarul Cătălin Flutur.

La Consiliul Judeţean, salariaţii nu ar trebui să aibă emoţii, deşi şi în această instituţie creşterile au fost foarte mari. Preşedintele CJ, Costică Macaleţi, susţine că nu se pune în discuţie o diminuare a salariilor.

“Din punctul meu de vedere, salariile angajaţilor din cadrul Consiliului Judeţean nu vor fi diminuate la anul”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Cel mai mare salariu de bază îl are secretarul județului, a cărui leafă ajunge la 9.933 lei, urmat de arhitectul șef cu un salariu de bază de 9.672 de lei. Un director executiv din cadrul Consiliului Județean are de la 1 iulie un salariu de bază de 9.382 lei, în timp ce un șef serviciu are o leafă de 8.135 lei.

Un consilier juridic superior gradul 5 va avea un salariu de bază care ajunge și la 7.044 de lei, în timp ce salariul de bază al unui consilier juridic debutant gradul 5 ajunge la 3.288 lei.

Un referent superior gradul 5 va avea un salariu de bază de 3.416 lei. Salariile de bază ale consilierilor președintelui Consiliului Județean sunt cuprinse între 3.002 și 3.741 lei. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1441

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
726

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
496

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...