Ce spune președintele Consiliului Județean despre protestul pentru drumurile din județ

Demersul sutelor de oameni din județul Botoșani care au protestat, sâmbătă, din cauza drumurilor județene extrem de proaste este unul îndreptățit, susține președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Ce spune președintele Consiliului Județean despre protestul pentru drumurile din județ

Oamenii cer reasfaltarea drumurilor județene 298 Vorniceni-Cordăreni-George Enescu, 293 Dorohoi-George Enescu- Mileanca- Codreni și a DJ 298A Darabani-Lișmănița-Mileanca.

Șeful județului recunoaște că o bună parte dintre drumurile județene din Botoșani sunt într-o stare "foarte, foarte proastă" și că nicio administrație de până acum, inclusiv în timpul mandatului său, nu a reușit să obțină fonduri pentru infrastructura rutieră. 

Macaleți a precizat că drumurile pentru care oamenii au protestat vor fi prinse pe o listă suplimentară de investiții în vederea realizării unor covoare asfaltice.

"Dincolo de tenta politică ce s-a dat acolo, am mai spus-o și o repet: avem drumuri județene foarte, foarte proaste. Nu am reușit nicio administrație de până acum, și acum merge destul de greu, să obținem fonduri sau să implementăm proiecte legate de drumurile județene. Oamenii care au protestat au dreptate, drumurile sunt foarte, foarte proaste, mai ales pe Dumeni-Vorniceni. Chiar dimineață am discutat cu doamna director de la investiții ca să prindem pe o listă suplimentară acest drum, inclusiv drumul de la Avrămeni-Mitoc care deservește trei unități teritoriale administrative și ne-am dori ca la finalul mandatului meu să racordez la asfalt toate primăriile care mai sunt, cum e cazul la Dimăcheni. Au mai fost proteste de genul acesta, o să intervenim pe acel drum să acoperim cu soluțiile mult cunoscute, în ideea că lucrurile vor funcționa corespunzător acolo să intrăm cu un covor asfaltic. Acolo nu merge plombat că e gaură lângă gaură", a declarat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

Oamenii care au protestat sâmbătă spun că vor continua să iasă în stradă să își strige nemulțumirea, dacă autoritățile nu vor face cât de repede demersuri pentru asfaltarea drumurilor. 

 

Spune-ne opinia ta