Ce spune ministrul Budăi despre modalitatea de plată a pensiilor

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declara în urmă cu o lună că, din 2019, vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română.

Ce spune ministrul Budăi despre modalitatea de plată a pensiilor

Noul ministrul al Muncii, Marius Budăi, spune că pensiile vor fi plătite în continuare atât prin bănci, cât și prin Poșta Română, pensionarii având opțiunea de a alege. 

"E foarte important ca românii să se simtă respectaţi şi protejaţi. O să le spun aşa: că PSD, cât va fi la guvernare în alianţă cu ALDE, ne propunem să îi respectăm şi să ne ţinem de cuvânt", a declarat Marius Budăi, duminică, la România TV.

El a spus, de asemenea, că pensiile vor fi plătite în continuare atât prin bănci, cât și prin Poșta Română.

"Cu siguranță va continua acest mod de a plăti pensiile prin cont, pensionarii ridicând banii de la bancomate, dar va continua și plata prin Poșta Română. În ultima ședință de guvern am mărit cuantumul sumei plătite către Poșta Română pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea opțiunea de a alege", a declarat noul ministru al Muncii.

Întrebat ce părere are despre informaţiile potrivit cărora ar urma să fie eliminată Poșta din activitatea de expediere a pensiilor, ministrul a răspuns: "Nu cred că vreun oficial din ministerul Muncii a spus aşa ceva. Nu pot să cred".

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declara în urmă cu o lună că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română, acești bani putând fi alocați administrațiilor locale pentru investiții, arata Hotnews.

Din cei 5,3 milioane de pensionari, 3,2 milioane încasează pensiile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediul a 22 de bănci.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
42

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
194

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
130

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...