Ce spun șefii Consiliului Județean despre drumul pentru care au protestat zeci de șoferi!

Ce spun șefii Consiliului Județean despre drumul pentru care au protestat zeci de șoferi!

Protestul făcut, duminică, de zeci de șoferi pe drumul Mihălășeni-Dângeni este unul "motivat și îndreptățit", susținte vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta.

Pe de altă parte, Birta a precizat că de curând s-a intervenit pe toate drumurile județene acoperite cu piatră, inclusiv și pe drumul pentru care s-a protestat. 

Cât privește acest tronson de 12 kilometri care face legătura între cele două comune nu sunt prea mari șanse să fie asfaltat prea curând.

"Am intervenit cu autogrederul pe toate drumurile județene de piatră pentru reprofilare și să le punem cât de cât în stare de viabilitate. Protestul oamenilor este motivat și îndreptățit, dar această situație trenează de mulți ani, drumul acela este de piatră de când îl știu, nu a fost un drum asfaltat, să fie găuri pe el și să nu intervenim. Pe orice drum de piatră, la prima ploaie, cu traficul greu, că se depășește tonajul, apar probleme. Noi avem în atenție toate drumurile județene dar avem doar șase luni de când suntem la Consiliul Județean și nu sunt doar vicepreședintele unei părți din județ, sunt pentru toate UAT-urile și vreau să le ajut. Cu prioritate, drumurile cele mai proaste vor intra în reparații. Vom face tot posibililul să facem cât mai mulți kilometri de drum", a declarat vicepreședintele Consiliului Județean.

Șoferii care au protestat duminică pe drumul Mihălășeni-Dângeni spun însă că intervențiile făcute în urmă cu vâteva zile pe acest tronson mai tare l-au degradat.

În județul Botoșani, aproximativ 30% din drumurile județene sunt acoperite cu piatră.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
629

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
576

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
693

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...