Ce se întâmplă cu facturile botoșănenilor, după ce s-a majorat prețul de producție al gigacaloriei!

Ce se întâmplă cu facturile botoșănenilor, după ce s-a majorat prețul de producție al gigacaloriei!

Anunțul făcut de ANRE cu privire la majorarea prețului de producție al gigacaloriei i-a determinat pe reprezentanții societății Modern Calor să facă o analiză la nivelul unității pentru a vedea în ce măsură poat fi acoperite noile costuri.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că societatea Modern Calor a transmis că nu va fi nevoie de o majorare a tarifului plătit de populație și nici de suplimentarea subvenției plătită de municipalitate, pentru că ar avea resurse financiare interne pentru acoperirea cheltuielilor. 

"Modern Calor a făcut calculele și a transmis că nu va fi nevoie de o majorare a prețului pentru că se vor găsi resurse interne pentru suportarea prețului de cost la producerea energiei termice, astfel că anul acesta botoșănenii vor avea același preț pentru energia termică. A fost o decizie a ANRE care stabilește prețul de producție la nivel național pentru gigacalorie, acest preț de producție este obligatoriu pentru toate CET-urile și Modern Calor având un preț mai mic a făcut un calcul asupra impactului diferenței de preț dar se vor găsi resurse interne ale companiei, care de altfel produce și energie electrică, și mai are o serie de costuri care pot fi reanalizate, precum cele de transport a  energiei eletrice, costuri cu salariile", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

La ora actuală, societatea de termoficare primeşte o subvenţie de la primărie de aproape 11 milioane de lei şi asigură servicii pentru 10% dintre locuitorii municipiului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

astăzi, 14:35
243

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
1127

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
776

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...