Ce se întâmplă cu DN Manoleasa-Rădăuţi Prut, după vizita ministrului Transporturilor!

Ce se întâmplă cu DN Manoleasa-Rădăuţi Prut, după vizita ministrului Transporturilor!

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent joi la Botoşani, s-a convins singur că protestul oamenilor din Manoleasa, care cer imperios asfaltarea DN 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut, este unul cât se poate de îndreptăţit.

Oficialul a avut ocazia să vadă cum arată singurul drum naţional de piatră din România, care până nu demult a fost drum de pământ, fiind şi câţiva localnici care i-au ieşit în cale şi care i-au cerut ca de pe funcţia de care o are să îşi îndrepte atenţia către judeţul Botoşani şi să aloce bani pentru turnarea asfaltului.

Răzvan Cuc a declarat că, în cursul acestui an, vor fi parcurse toate procedurile pentru realizarea acestei investiţii, dar până la finalizarea acestora, în perioada imediat următoare, pe drumul Manoleasa-Rădăuţi Prut se va aplica un tratament bituminos.

“Am discutat cu un localnic care pe bună dreptate este nemulţumit de starea drumului. În urma analizei şi problemelor care mi-au fost aduse la cunoştinţă am cerut soluţii imediate şi din partea DRDP Iaşi. În momentul de faţă studiul de fezabilitate pentru modernizarea DN 24C este finalizat, dar asta nu înseamnă că poate fi scos la licitaţie şi bugetat. Mai sunt câteva etape de parcurs pentru ca acest lucru să fie finalizat, şi anume elaborarea unei HG pentru indicatori tehnico-economici astfel încât să putem prinde în buget acest obiectiv de investiţii, ulterior vom scoate la licitaţie proiectarea şi execuţia acestui tronson de drum naţional. Din estimările primite de la Companie lucrurile acestea se vor întâmpla undeva la sfîrşitul lunii august. Ţinând cont că situaţia este cea pe care o vedem cu toţii, am discutat cu domnul director de la DRDP Iaşi căruia i-am cerut ca în cel mai scurt timp să găsească o soluţie pentru aplicarea unui tratament bituminos pe toată proţiunea DN 24C ulterior urmând ca noi să demarăm procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie. Drumul nu poate rămâne în această stare. Aştept să îmi transmită evaluarea şi impactul bugetar astfel încât să putem aloca sumele necesare în vederea demarării lucrărilor de întreţinere pe acest sector de drum”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

Ministrul Transporturilor a ţinut să facă o observaţie vizavi de lucrările care au fost făcute până acum pe tronsonul Manoleasa-Rădăuţi Prut, mai ales legat de perioadele când au fost executate aceste lucrări.

“Şi în cursul anului trecut se puteau face nişte lucrări şi nu îi oprea nimeni să aplice un tratament bituminos, soluţie pe care am solicitat-o în momentul de faţă. Nu ştiu de ce nu au aplicat şi nu vreau să arunc pisica în ograda altuia, dar pe de altă parte nici nu putem să vedem că lucrurile au stagnat. Am răspuns pozitiv dorinţei parlamentarilor dar şi apelului oamenilor. Îi înţeleg perfect ca cetăţean, ca participant la trafic. Am venit să fac o promisiune şi o să vedeţi că nu va fi o promisiune fără finalitate întrucât vizitele mele în teren nu se vor opri doar la a monitoriza situaţia existentă, dar şi a monitoriza implementarea soluţiilor identificate împreună cu colegii şi o să mă mai vedeţi în judeţ în momentul în care vor începe lucrările cu tratament bituminos pentru conservarea lucrărilor care s-au făcut până acum, bineînţeles până vom avea contractul semnat şi se va începe lucrarea de modernizare”, a mai spus ministrul.

Lucrările de asfaltare a drumului naţional de piatră sunt estimate la 109 milioane de lei. Ministrul Răzvan Cuc a promis că în luna mai va reveni la Botoşani pentru a vedea ce lucrări s-au executat pe acest tronson. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1437

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
722

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
492

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...