Ce a pățit un polițist din România, după ce a comentat pe pagina de Facebook a unui politician!

Ce a pățit un polițist din România, după ce a comentat pe pagina de Facebook a unui politician!

Un agent principal de poliţie a intrat în vizorul superiorilo după ce a făcut un comentariu pe pagina de socializare a unui politician, a anunţat marţi, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică.

Potrivit acestuia, comentariul a fost postat în luna iunie a anului trecut şi era adresat călătorilor dintr-un autocar şi nu politicianului pe pagina căruia a comentat, conform Agerpres.

Sindicalistul a făcut publică şi înştiinţarea pe care conducerea IPJ Vâlcea a transmis-o agentului, din aceasta reieşind că, prin comentariul făcut, el ar fi exprimat "opinii politice în public", încălcând astfel Statutul poliţistului.

"În data de 09.06.2018, printr-o conduită incorectă, aţi publicat pe pagina de socializare Facebook a unei persoane politice şi membru al unui partid politic, folosind un limbaj neprincipial, mesajul: 'Mamă, ce mecle aveţi... zici că sunteţi luaţi de acasă cu forţa şi băgaţi în autocare. De fapt, stai că vi s-au propus 2 mici şi o bere la PET. Să vă fie ruşine! Din cauza voastră ţara asta este unde e... La copiii şi nepoţii voştri nu vă gândiţi, egoiştilor analfabeţi!?', mesaj de dezavuare, de dezaprobare a manifestaţiei politice, exprimând astfel, în mod indirect, opinii politice în public", se arată în înştiinţarea primită de către poliţist.

În replică, conducerea IPJ Vâlcea spune însă că poliţistul nu a fost cercetat şi nici sancţionat disciplinar, ci doar doar atenţionat pentru "preîntâmpinarea sancţionării unor abateri disciplinare".

"Poliţistul la care se face referire nu a fost cercetat disciplinar, iar măsura luată nu este o sancţiune disciplinară, ci este o măsură cu caracter administrativ, folosită pentru a preîntâmpina sancţionarea unor abateri disciplinare. Această măsură a fost luată după ce s-au efectuat verificări şi s-a constatat că nu s-au respectat obligaţiile, îndatoririle şi interdicţiile pe care le are poliţistul, conform Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului", se arată într-o precizare, transmisă AGERPRES, de conducerea IPJ Vâlcea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
638

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
222

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
173

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...