Ce a decis Consiliul de Administraţie de la Locativa privind chiriile la ANL-uri!

Situaţia chiriaşilor care locuiesc în blocurile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) din municipiul Botoşani a fost pusă în discuţie în cadrul Consiliului de Administraţie al societăţii Locativa, cea care administrează imobilele ANL.

Ce a decis Consiliul de Administraţie de la Locativa privind chiriile la ANL-uri!

Discuţiile au fost generate de faptul că mai mulţi chiriaşi s-au revoltat  că Locativa a recalculat până acum doar chiriile în cazul contractelor care au expirat. Chiriașii au dat exemplul mai multor orașe unde s-a făcut o recalculare unitară după apariția Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care au mai fost reduse cuantumurile, după majorarea uriașă de la începutul anului. 

Potrivit directorului Locativa, Consiliului de Administraţie a decis să fie recalculate toate chiriile, chiar şi cele în cazul cărora contractele încă nu au expirat.

“Se vor reactualiza toate contractele de închiriere cu noile tarife. Vom trimite hârtie la fiecare să se prezinte  cu documentele să le recalcuăm chiriile, cine nu aduce documente justificative se va calcula chiria la valorile maxime”, a precizat Florinel Gornea, directorul Locativa Botoşani. 

Principalul criteriu care stă la baza calculului acestor chirii sunt veniturile obținute de chiriași, pe fiecare membru de familie. Modificările aduse de curând modului de calcul au fost operate după ce chiriașii s-au plâns că nu pot plăti chiriile care ajunseseră la câteva sute de lei. 

Chiriile care se recalculează acum vor fi plătite doar câteva luni pentru că de la 1 ianuarie se stabilesc noi valori. Potrivit modificărilor legislative adoptate în cursul acestui an, cuantumurile chiriilor se vor calcula anual, la valoarea cursului euro de la 1 octombrie a anului anterior. 

 

 

Spune-ne opinia ta