Cătălin Flutur, despre ancheta DNA: "Aşteptăm să ajungem la faza de instanţă, să ne putem proba argumentele"

La o zi de la anunţul anchetatorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie în privinţa începerii urmăririi penale împotriva mai multor responsabili din Primăria Botoşani în "afacerea Uvertura Mall", primarul Cătălin Flutur reacţionează.

Cătălin Flutur, despre ancheta DNA: "Aşteptăm să ajungem la faza de instanţă, să ne putem proba argumentele"

Primarul Cătălin Flutur a declarat, vineri, că ceea ce a anunţat DNA este un demers firesc, la care se aştepta.

"Suntem într-o etapă normală şi corectă, iar cei care au stabilit că vor fi inculpate una- două sau mai multe persoane din municipiul Botoşani pe o faptă întâmplată în 2006, vă spun că este absolut normal şi corect. Este o etapă peste care vom trece cu toţii şi bineînţeles, ceea ce aşteptăm cu toţii este să ajungem, dacă o să ajungem, la faza de instanţă, acolo să ne putem proba argumentele", spune primarul Cătălin Flutur.

În altă ordine de idei, primarul a declarat că nu are de gând să urmeze recomandările preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, ca în momentul în care aleşii se simt hăituiţi să iasă public şi să comunice acest lucru.

"Eu nu voi ieşi public să spun lucrul acesta pentru că nu mă simt nici hăituit, nici nelăsat să-mi fac treaba la Primăria Municipiului Botoşani, pentru că vin aici în urma unui vot", explică Flutur.

Primarul a subliniat, de asemenea, faptul că nu anchetatorii stabilesc oportunitatea unor investiţii. "Aveam oportunitatea între a face un mall, cerut, dacă îşi mai aduce aminte cineva, şi o biserică, acestea erau opţiunile. Unul cu greu s-a terminat, însă sunt convins că biserica nu ar fi fost gata nici până acum. Mai avem situaţii de acest gen în municipiu şi probabil nici nu am fi fost în situaţia de a fi întrebaţi de ce am făcut".

La momentul la care procurorii DNA anunţau începerea cercetărilor în dosarul "Mall", în toamna anului trecut, primarul Cătălin Flutur spunea că, până la urmă, decizia colaborării cu societatea lui Dănuţ Prisecariu nu a fost decizia sa, ci a Consiliului Local. Cu toate acestea, până acum sunt puşi sub urmărire penală doar responsabili din Primărie, nu şi din rândul consilierilor locali din mandatul 2004- 2008.

Citeste si

ŞOC în administraţia botoşăneană! Cătălin Flutur urmărit penal pentru "afacerea Mall"

"Afacerea Mall" se extinde: Persoane-cheie din administrație, cercetate penal pentru "înlesnirea activității infracționale"!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
61

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
113

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...