Carmen Dan, despre poliţişti: "Salariile nu scad. Veniturile sunt ajustabile!"

Carmen Dan, despre poliţişti: "Salariile nu scad. Veniturile sunt ajustabile!"

Carmen Dan, ministrul de Interne, a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că salariile poliţiştilor nu vor scădea, şi a punctat că veniturille sunt ajustabile. Aceasta a spus că salariile au crescut cu 10% în 2017, iar în prezent, venitul minim net al unui agent debutant este de 3000 de lei, cumulat cu sporuri sau norme de hrană. 

Dan a mai punctat că 3000 de poliţişti vor beneficia de un spor de risc de 10%, iar pentru 28 000 de poliţişti au fost majorate cuantumurile unor sporuri.

"Salariile angajaţilor, conform tuturor simularilor, nu scad, trebuie sa facemn distinctie între salariu si venit. Venitul e ajustabil in fucntie de celelalte sporuri care se adaugă la salariu", a spus Carmen Dan. 

"Nu sunt reale tipurile de informaţii cum că vor scădea toate salariile. S-au adus la informaţia publicului informaţii false cum că poliţiştii vor munci doar de la ora 8 la ora 16. Unele persoane vor să se evidenţieze. Fac apel la responsabilitate indiferent de statutul lor. Poliţia Română să prezinte un program de lucru în două săptămâni. Orice variantă de organizare va avea ca prioritate siguranţa cetăţeanului. În ministerul de Interne sunt ocupate 127.000 de funcţii din 151.000 de mii. De la 1 ianuarie 2018 se adaugă 3-4% măriri de salarii în Poliţie. Acum un salariu este de 1776 de lei. La acesta se adaugă 990 normă de hrană. 250 lei normă de echipament, dar şi alte sporuri. Rezultă că venitul minm net al unui agent debutant este de 3000 de lei fără sporuri. Venitul net al unui poliţist poate ajunge la 5000 de lei. Sporul de 40% nu a fost tăiat. Acesta a fost acordat până la 31 decembrie 2017. Acum nu mai există bază legală pentru acordarea sa. Până acum au beneficiat de acesta 8000 de poliţişti", a mai punctat ministrul.

"E o manipulare să spunem că acest spor a fost tăiat de legea salarizării. În aceste 6 luni de acordare a sporului s-a întâlnit o situaţie anormală. S-au generat şi unele nemulţumiri în rândul angajaţilor. Se plăteşte munca, nu timpul liber. Pentru 28.000 de mii de poliţişti s-au majorat cuantuurile unor sporuri. Aceştia beneficiază de un spor de 10%. Personalul care îi păzeşte pe cei care sunt în arest preventiv vor avea un spor de 5%. Se vor menţine şi celelalte sporuri şi indemnizaţii. Se va plăti cu 175% orele de weekend sau de sărbători legale. Spor pentru munca de noapte 25%. Spor pentru condiţii vătămătoare 15%. Spor de 20% pentru cei din linia de frontieră. Spor pentru infracţiuni periculoase de la 16 la 50%", a mai afirmat Carmen Dan.

Spre final, ministrul a mai spus: "În bugetul MAI sunt alocate sue pentru vouchere de vacanţă 2018. Este necesară însă o adaptare a legislaţiei. Pentru acest personal se va acorda contravaloarea voucherului de vacanţă de 1450 de lei. Ministrul de Interne are responsabilitatea ca politica salarială să asigure un echilibru pentru tot personalul. Afirmaţii de genul cum că poliţiştii nu muncesc după ora 16.00 induc panică în populaţie. Salariile angajaţiilor conform tuturor calculelor nu scade. Salariul nu scade, veniturile sunt ajustabile", încheiat aceasta.

 

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Pachete medicale 2018-2019: Ce servicii gratuite vei primi la dentist, indiferent că ești asigurat sau nu

astăzi, 20:35
265

Pentru anul curent și anul viitor, românii asigurați, dar și cei neasigurați în sistemul public de sănătate vor beneficia de servicii dentare decontate de casele de sănătate, potri...

Pungile din plastic subtire, cu maner - interzise in Romania

astăzi, 19:06
248

Senatul a adoptat luni un proiect de lege al Guvernului prin care pungile de transport din plastic subtire si foarte subtire, cu maner, vor fi interzise atat la introducerea pe piata nationala (incepa...

Teodorovici a gasit "rezolvarea" pentru ONG-uri: Cei 2% din impozit vor fi directionati pe 2-3 ani

astăzi, 16:13
234

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a dat, luni, asigurari ca in aceasta saptamana va rezolva problema finantarii ONG-urilor cu procentul de 2% din impozit."Odata cu noul formular se rezolva ...