Carmen Dan, despre poliţişti: "Salariile nu scad. Veniturile sunt ajustabile!"

Carmen Dan, despre poliţişti: "Salariile nu scad. Veniturile sunt ajustabile!"

Carmen Dan, ministrul de Interne, a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că salariile poliţiştilor nu vor scădea, şi a punctat că veniturille sunt ajustabile. Aceasta a spus că salariile au crescut cu 10% în 2017, iar în prezent, venitul minim net al unui agent debutant este de 3000 de lei, cumulat cu sporuri sau norme de hrană. 

Dan a mai punctat că 3000 de poliţişti vor beneficia de un spor de risc de 10%, iar pentru 28 000 de poliţişti au fost majorate cuantumurile unor sporuri.

"Salariile angajaţilor, conform tuturor simularilor, nu scad, trebuie sa facemn distinctie între salariu si venit. Venitul e ajustabil in fucntie de celelalte sporuri care se adaugă la salariu", a spus Carmen Dan. 

"Nu sunt reale tipurile de informaţii cum că vor scădea toate salariile. S-au adus la informaţia publicului informaţii false cum că poliţiştii vor munci doar de la ora 8 la ora 16. Unele persoane vor să se evidenţieze. Fac apel la responsabilitate indiferent de statutul lor. Poliţia Română să prezinte un program de lucru în două săptămâni. Orice variantă de organizare va avea ca prioritate siguranţa cetăţeanului. În ministerul de Interne sunt ocupate 127.000 de funcţii din 151.000 de mii. De la 1 ianuarie 2018 se adaugă 3-4% măriri de salarii în Poliţie. Acum un salariu este de 1776 de lei. La acesta se adaugă 990 normă de hrană. 250 lei normă de echipament, dar şi alte sporuri. Rezultă că venitul minm net al unui agent debutant este de 3000 de lei fără sporuri. Venitul net al unui poliţist poate ajunge la 5000 de lei. Sporul de 40% nu a fost tăiat. Acesta a fost acordat până la 31 decembrie 2017. Acum nu mai există bază legală pentru acordarea sa. Până acum au beneficiat de acesta 8000 de poliţişti", a mai punctat ministrul.

"E o manipulare să spunem că acest spor a fost tăiat de legea salarizării. În aceste 6 luni de acordare a sporului s-a întâlnit o situaţie anormală. S-au generat şi unele nemulţumiri în rândul angajaţilor. Se plăteşte munca, nu timpul liber. Pentru 28.000 de mii de poliţişti s-au majorat cuantuurile unor sporuri. Aceştia beneficiază de un spor de 10%. Personalul care îi păzeşte pe cei care sunt în arest preventiv vor avea un spor de 5%. Se vor menţine şi celelalte sporuri şi indemnizaţii. Se va plăti cu 175% orele de weekend sau de sărbători legale. Spor pentru munca de noapte 25%. Spor pentru condiţii vătămătoare 15%. Spor de 20% pentru cei din linia de frontieră. Spor pentru infracţiuni periculoase de la 16 la 50%", a mai afirmat Carmen Dan.

Spre final, ministrul a mai spus: "În bugetul MAI sunt alocate sue pentru vouchere de vacanţă 2018. Este necesară însă o adaptare a legislaţiei. Pentru acest personal se va acorda contravaloarea voucherului de vacanţă de 1450 de lei. Ministrul de Interne are responsabilitatea ca politica salarială să asigure un echilibru pentru tot personalul. Afirmaţii de genul cum că poliţiştii nu muncesc după ora 16.00 induc panică în populaţie. Salariile angajaţiilor conform tuturor calculelor nu scade. Salariul nu scade, veniturile sunt ajustabile", încheiat aceasta.

 

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Vești pentru șoferi! Cum ar putea fi modificat punctul de amendă

Luni, 10 Decembrie 2018
327

Vești bune pentru toți șoferii! Punctul de amendă ar putea fi modificat. Cel puțin asta se arată într-un proiect de act normativ depus la Senat. Astfel, punctul de amendă ar putea ...

Româncă din Italia: "Mi-au pus amendă și mi-au sechestrat pe loc mașina". Noile prevederi ale Codului rutier, contestate de românii din peninsulă

Luni, 10 Decembrie 2018
645

Românii din Italia și-au manifestat nemulțumirea în ultimele zile față de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de...

Dan Lungu: "În România, cu excepția a doi-trei scriitori, nu se poate trăi din scris sau se trăiește modest"

Luni, 10 Decembrie 2018
211

Dan Lungu, născut la Botoșani, este unul dintre cei mai apreciați și mai traduși scriitori români, este în același timp conf. univ. dr. al Universității ”Alexandru Ioan Cuza&...