Când ar putea începe primele lucrări pe drumurile judeţene, prin PNDL!

Când ar putea începe primele lucrări pe drumurile judeţene, prin PNDL!

Şapte drumuri judeţene din Botoşani ar urma să fie reabilitate şi modernizate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, pe o lungime de 43,890 km.

Suma totală alocată pentru aceste investiţii se ridică la 90,9 milioane de lei. O parte dintre proiectele din infrastructură rutieră aşteaptă finanţare de chiar şi de zece ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, susţine că în perioada următoare se vor pune la punct documentaţiile necesare derulării acestor investiţii şi estimează că în cursul anului viitor ar putea începe efectiv lucrările.

“Trebuie să revizuim documentaţiile care sunt de prin anul 2007, nu ceea ce spun colegii noştri din opoziţie. Noi revizuim, sunt documentaţiile în lucru, studii de fezabilitate, trecem la proiectele tehnice, după care să facem licitaţiile pentru execuţie. Cred că la anul ar putea să înceapă investiţiile prin PNDL. Nu ştiu de ce a mers aşa de greu, probabil birocraţie, pentru că o parte din lucrări au fost promovate de prin 2007”, a declarat Costică Macaleţi.  

În ceea ce priveşte drumul strategic pentru care se aşteaptă o finanţare europeanp, proiectul este în fza de analiză administrativă a proiectului care durează o lună de zile, după care va urma analiza tehnico-economică.

Citeşte şi Lista drumurilor județene care vor fi reabilitate și modernizate prin PNDL!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
467

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
532

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
928

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...