Camerele pentru roviniete de la Baisa ar putea înregistra şoferii vitezomani!

Un sector de drum din judeţul Botoşani ar putea fi inclus în proiectul pe care vor să îl implementeze reprezentanţii Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, împreună cu Poliţia Română.

Camerele pentru roviniete de la Baisa ar putea înregistra şoferii vitezomani!

Cele două instituţii au demarat deja un protocol în acest sens, prin care poliţiştii vor avea acces la camerele de supraveghere folosite pentru verificarea rovinietelor. Conform parteneriatului, camerele de supraveghere vor fi folosite de poliţişti pe post de radar fix.

O astfel de cameră pentru roviniete este pe DN 29 Botoşani-Suceava, la Baisa, fiind de altfel singurul sistem de acest gen de pe drumurile din judeţul Botoşani.

“Se discută despre acest proiect, dar nu avem informaţii la ora actuală când va fi implementat. Dar ştiu că este în discuţie. Pe raza judeţului Botoşani avem camere pentru roviniete la Baisa, pe care le-am dat în funcţiune în momentul în care am finalizat investiţia de reabilitare şi modernizare a drumului”, ne-a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi.

În zonele în care sunt astfel de camere vor fi montaţi în asfalt senzori corelaţi cu camerele de supraveghere. Aceşti senzori măsoară viteza cu care o maşină parcurge o anumită distanţă. La înregistrarea unei depăşiri a vitezei legale camera va surprinde momentul. Următorul pas constă în primirea amenzii acasă prin intermediul Poştei.

La nivelul întregii ţări sunt 74 de camere fixe pentru verificarea rovinietei.

Citeste si Atenţie, şoferi! Camerele pentru roviniete de la Baisa sunt FUNCŢIONALE!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1444

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
731

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
497

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...