Camerele pentru roviniete de la Baisa ar putea înregistra şoferii vitezomani!

Un sector de drum din judeţul Botoşani ar putea fi inclus în proiectul pe care vor să îl implementeze reprezentanţii Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, împreună cu Poliţia Română.

Camerele pentru roviniete de la Baisa ar putea înregistra şoferii vitezomani!

Cele două instituţii au demarat deja un protocol în acest sens, prin care poliţiştii vor avea acces la camerele de supraveghere folosite pentru verificarea rovinietelor. Conform parteneriatului, camerele de supraveghere vor fi folosite de poliţişti pe post de radar fix.

O astfel de cameră pentru roviniete este pe DN 29 Botoşani-Suceava, la Baisa, fiind de altfel singurul sistem de acest gen de pe drumurile din judeţul Botoşani.

“Se discută despre acest proiect, dar nu avem informaţii la ora actuală când va fi implementat. Dar ştiu că este în discuţie. Pe raza judeţului Botoşani avem camere pentru roviniete la Baisa, pe care le-am dat în funcţiune în momentul în care am finalizat investiţia de reabilitare şi modernizare a drumului”, ne-a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi.

În zonele în care sunt astfel de camere vor fi montaţi în asfalt senzori corelaţi cu camerele de supraveghere. Aceşti senzori măsoară viteza cu care o maşină parcurge o anumită distanţă. La înregistrarea unei depăşiri a vitezei legale camera va surprinde momentul. Următorul pas constă în primirea amenzii acasă prin intermediul Poştei.

La nivelul întregii ţări sunt 74 de camere fixe pentru verificarea rovinietei.

Citeste si Atenţie, şoferi! Camerele pentru roviniete de la Baisa sunt FUNCŢIONALE!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Panouri de semnalizare amplasate greșit pe drumul Orășeni Deal-Vorona - FOTO

astăzi, 13:12
700

Încă de dimineață angajații Direcției Județene de Drumuri și Poduri au fost mobilizați și lucrează la repoziționarea acestor indicatoare, astfel încât, până la sf&a...

Elev eliminat din sala de examen la prima probă a Bacalaureatului de toamnă!

astăzi, 13:08
763

Un elev care susținea examenul de Bacalaureat la un centru de examen din municipiul Botoșani a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă.Candidatul, absolvent al Liceului "Alexan...

Regulamentul privitor la furnizorii de utilități ce intervin pe străzile din Botoșani, întors de Prefectură

astăzi, 12:54
246

Un astfel de regulament a fost aprobat de aleșii municipali în luna iunie dar nu a primit viza de legalitate din partea Instituției Prefectului, din cauza unor neconcordanțe.Potrivit vice...