Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

In urma descentralizarii Oficiilor Judetene de Consultanta Agricola, potrivit Legii 329/2009, s-au infiintat Camerele Agricole Judetene, ce vor fi in subordinea consiliilor judetene.

Odata cu transferarea institutiilor la judet, s-au transferat si bugetele alocate, lucru care l-a nemultumit pe presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, intrucat, pentru Camera Agricola Botosani a fost alocata suma de 690.000 lei, aflandu-se printre sumele cele mai mici in comparatie cu alte judete.

"Zilele acestea mi-a atras atentia infiintarea Camerelor Agricole Judetene pentru ca acesta actiune de infiintare o consider a nu fi o simpla transferare a serviciului de consultanta agricola de la stat la judet. Consider ca este o operatiune mult mai complexa, s-a emis Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice. Mi-a atras atentia faptul ca in HG 1609/2009 se spune ca finantarea acestei institutii va fi prin transferul de la bugetul de stat catre bugetele locale, si am avut surpriza sa constat ca in dreptul judetului Botosani figureaza o suma extrem de mica, una dintre cele mai mici din tara, de 690 mii lei", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Nemultumirea sefului judetului este ca Botosaniul desi are capacitati foarte mari in zona agriculturii, facand referire la terenurile agricole si la numarul de fermieri, a primit acesta suma care, in comparatie cu alte judete, este mica, un exemplu elocvent fiind Braila, care a primit pentru Camera Agricola Judeteana suma de 1.700.000 lei.

"Am luat legatura cu seful Buget-Finante din Camera Deputatilor si l-am rugat ca in dezbaterea bugetului sa solicite criteriul care a stat la baza repartizarii acestor sume. Am inteles ca n-a existat un criteriu, ca s-a plecat de la o situatie de fapt, ca s-a plecat de la ceea ce s-a inregistrat pana in prezent. Daca lucrurile stau asa, trebuie sa fie o corectie", a spus presedintele CJ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Puncte bonus pentru șoferii cuminți în trafic!

astăzi, 14:13
68

Trei deputati ai PSD-ALDE au initiat un proiect de lege prin care se propune ca soferii care nu au fost sanctionati si nu au cumulate puncte de penalizare in cursul unui an sa primeasca anul urmator d...

Și băut, şi fără permis, depistat de polițiștii de frontieră botoșăneni în trafic!

astăzi, 13:48
144

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au depistat în trafic un cetățean român care conducea un autoturism, deși nu avea permi...

Contre în cadrul Consiliului Judeţean, de la o declaraţie politică susţinută în cadrul şedinţei ordinare

astăzi, 13:02
195

Mirela Saucă a susţinut că este dreptul unui consilier judeţean de a face o declaraţie politică şi a ţinut un discurs despre bilanţul dezastruos al politicii duse de alianţa PSD-ALDE. ...