Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

In urma descentralizarii Oficiilor Judetene de Consultanta Agricola, potrivit Legii 329/2009, s-au infiintat Camerele Agricole Judetene, ce vor fi in subordinea consiliilor judetene.

Odata cu transferarea institutiilor la judet, s-au transferat si bugetele alocate, lucru care l-a nemultumit pe presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, intrucat, pentru Camera Agricola Botosani a fost alocata suma de 690.000 lei, aflandu-se printre sumele cele mai mici in comparatie cu alte judete.

"Zilele acestea mi-a atras atentia infiintarea Camerelor Agricole Judetene pentru ca acesta actiune de infiintare o consider a nu fi o simpla transferare a serviciului de consultanta agricola de la stat la judet. Consider ca este o operatiune mult mai complexa, s-a emis Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice. Mi-a atras atentia faptul ca in HG 1609/2009 se spune ca finantarea acestei institutii va fi prin transferul de la bugetul de stat catre bugetele locale, si am avut surpriza sa constat ca in dreptul judetului Botosani figureaza o suma extrem de mica, una dintre cele mai mici din tara, de 690 mii lei", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Nemultumirea sefului judetului este ca Botosaniul desi are capacitati foarte mari in zona agriculturii, facand referire la terenurile agricole si la numarul de fermieri, a primit acesta suma care, in comparatie cu alte judete, este mica, un exemplu elocvent fiind Braila, care a primit pentru Camera Agricola Judeteana suma de 1.700.000 lei.

"Am luat legatura cu seful Buget-Finante din Camera Deputatilor si l-am rugat ca in dezbaterea bugetului sa solicite criteriul care a stat la baza repartizarii acestor sume. Am inteles ca n-a existat un criteriu, ca s-a plecat de la o situatie de fapt, ca s-a plecat de la ceea ce s-a inregistrat pana in prezent. Daca lucrurile stau asa, trebuie sa fie o corectie", a spus presedintele CJ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Hudum, cu doi răniți! FOTO

astăzi, 13:12
507

Două persoane au fost rănite, în urma unui accident produs sâmbătă la Hudum.În evenimentul rutier au fost implicate o motocicletă și o mașină marca Mercedes în...

Verde la educație pentru circulație - FOTO

astăzi, 12:25
148

Poliţia Română şi Lidl organizează, pentru al şaselea an consecutiv, campania naţională Verde la educaţie pentru circulaţie. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse &i...

Memoria zilei: 145 de ani de la nașterea, la Botoșani, a unuia dintre cei mai mari matematicieni ai lumii!

astăzi, 11:08
202

Dimitrie Pompeiu s-a născut la 22 septembrie 1873 în comuna Broscăuţi (judeţul Botoşani), a urmat şcoala primara şi gimnaziul în Dorohoi şi apoi şcoala normală de institutor...