Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

Camera Agricola Judeteana de la Botosani, printre cele mai sarace din tara!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

In urma descentralizarii Oficiilor Judetene de Consultanta Agricola, potrivit Legii 329/2009, s-au infiintat Camerele Agricole Judetene, ce vor fi in subordinea consiliilor judetene.

Odata cu transferarea institutiilor la judet, s-au transferat si bugetele alocate, lucru care l-a nemultumit pe presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, intrucat, pentru Camera Agricola Botosani a fost alocata suma de 690.000 lei, aflandu-se printre sumele cele mai mici in comparatie cu alte judete.

"Zilele acestea mi-a atras atentia infiintarea Camerelor Agricole Judetene pentru ca acesta actiune de infiintare o consider a nu fi o simpla transferare a serviciului de consultanta agricola de la stat la judet. Consider ca este o operatiune mult mai complexa, s-a emis Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice. Mi-a atras atentia faptul ca in HG 1609/2009 se spune ca finantarea acestei institutii va fi prin transferul de la bugetul de stat catre bugetele locale, si am avut surpriza sa constat ca in dreptul judetului Botosani figureaza o suma extrem de mica, una dintre cele mai mici din tara, de 690 mii lei", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Nemultumirea sefului judetului este ca Botosaniul desi are capacitati foarte mari in zona agriculturii, facand referire la terenurile agricole si la numarul de fermieri, a primit acesta suma care, in comparatie cu alte judete, este mica, un exemplu elocvent fiind Braila, care a primit pentru Camera Agricola Judeteana suma de 1.700.000 lei.

"Am luat legatura cu seful Buget-Finante din Camera Deputatilor si l-am rugat ca in dezbaterea bugetului sa solicite criteriul care a stat la baza repartizarii acestor sume. Am inteles ca n-a existat un criteriu, ca s-a plecat de la o situatie de fapt, ca s-a plecat de la ceea ce s-a inregistrat pana in prezent. Daca lucrurile stau asa, trebuie sa fie o corectie", a spus presedintele CJ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două femei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe doar pentru a-şi verifica sănătatea

astăzi, 18:58
674

O dovedeşte şi cazul a două femei ce au venit, duminică, din localităţile judeţului în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a vedea parada de datini şi obiceiuri şi cu această ocaz...

Tânăr accidentat la patinoarul municipalităţii!

astăzi, 17:38
2736

Tânărul, de 21 de ani, din comuna Ungureni a venit, sâmbătă, la Botoşani împreună cu mai mulţi prieteni şi au decis să meargă la patinoar. După câteva ture pe pationa...

Avertizare meteo emisă de meteorologi până luni!

astăzi, 16:34
1026

Meteorologii au emis, duminică, o nouă avertizare meteo valabilă pentru aproape toate regiunile ţării.Până pe 18 decembrie, la ora 15.00, va ninge în general moderat cantitativ &...