Calvarul voronenilor ia sfarsit: drumul judetean va fi reparat anul acesta

Calvarul voronenilor ia sfarsit: drumul judetean va fi reparat anul acesta
Drumul care tranziteaza comuna Vorona va fi, in sfarsit, reparat, dupa ce a fost distrus de masinile de mare tonaj.

Anul trecut, locuitorii comunei au facut un lant uman in fata masinilor, pentru a le interzice sa mai circule prin localitate. Gasirea unei solutii a tot fost amanata, nemultumindu-i si mai tare pe voroneni.

Astazi, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Cristian Achitei, a declarat ca, pana la sfarsitul anului, se va rezolva problema drumului.

Drumul DJ 208 C, de la kilometrul 10, de unde a ramas prima etapa de modernizare si pana la limita judetului, la podul de la Liteni va fi facut anul acesta de catre Consiliul Judetean cu prioritate. Daca nu vom avea bani din HG 577, il vom face din bugetul nostru propriu. Este o problema de care trebuie sa scapam odata, a spus vicepresedintele CJ Botosani.

In 2010, dupa ce drumul va fi finalizat, se va cauta o alternativa pentru a devia circulatia masinilor de mare tonaj.

Vom incerca o solutie de a crea un traseu special pentru trafic greu ca sa incercam sa evitam centrul comunei Vorona fiindca acolo sunt foarte multe case. Traficul greu creeaza o problema. Solutia cea mai buna este tot prin Joldesti, pe fostul drum al tatarilor, dar acolo avem o chestiune procedurala ce se va rezolva la anul, a explicat Cristian Achitei.

O solutie provizorie ar fi drumul Tatarilor, facut prin Sapard in 2005. Acesta este folosit in prezent de locuitori pentru a ajunge la terenurile agricole si timp de cinci ani este monitorizat prin Agentia Sapard si Consiliile Locale, la cererea Uniunii Europene.

Daca nu vom avea anul acesta acceptul lor, trebuie sa asteptam pana in 2010, cand se termina termenul de monitorizare si abia apoi sa trecem la procedura de a-l prelua la drumurile judetene, sa obtinem acceptul CL respective si sa facem pe acolo taseu special pentru trafic greu. Cu consolidare platforme, cu tot ce trebuie, a incheiat vicepresedintele CJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mușcat de față și călcat cu copitele de propriul cal! FOTO

astăzi, 20:17
2597

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns, marți seară, în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Mavromati după ce a fost rănit de propriul cal.Bărbatul...

Anchetă cerută la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie!

astăzi, 16:58
2459

Mama băiatului, care învață la Școala din Sulița, a acuzat cadrele didactice de discriminare după ce copilului i s-ar fi refuzat dreptul de a merge într-o excursie alături de colegi...

Serviciul Județean de Ambulanță, vizitat de zeci de copii- FOTO

astăzi, 16:16
386

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani au avut parte, marți, de o vizită mai specială.Aproape 50 de copii de la Grădinița nr. 14, din municipiul Botoșani, au trecut pragul...