Calvarul voronenilor ia sfarsit: drumul judetean va fi reparat anul acesta

Calvarul voronenilor ia sfarsit: drumul judetean va fi reparat anul acesta
Drumul care tranziteaza comuna Vorona va fi, in sfarsit, reparat, dupa ce a fost distrus de masinile de mare tonaj.

Anul trecut, locuitorii comunei au facut un lant uman in fata masinilor, pentru a le interzice sa mai circule prin localitate. Gasirea unei solutii a tot fost amanata, nemultumindu-i si mai tare pe voroneni.

Astazi, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Cristian Achitei, a declarat ca, pana la sfarsitul anului, se va rezolva problema drumului.

Drumul DJ 208 C, de la kilometrul 10, de unde a ramas prima etapa de modernizare si pana la limita judetului, la podul de la Liteni va fi facut anul acesta de catre Consiliul Judetean cu prioritate. Daca nu vom avea bani din HG 577, il vom face din bugetul nostru propriu. Este o problema de care trebuie sa scapam odata, a spus vicepresedintele CJ Botosani.

In 2010, dupa ce drumul va fi finalizat, se va cauta o alternativa pentru a devia circulatia masinilor de mare tonaj.

Vom incerca o solutie de a crea un traseu special pentru trafic greu ca sa incercam sa evitam centrul comunei Vorona fiindca acolo sunt foarte multe case. Traficul greu creeaza o problema. Solutia cea mai buna este tot prin Joldesti, pe fostul drum al tatarilor, dar acolo avem o chestiune procedurala ce se va rezolva la anul, a explicat Cristian Achitei.

O solutie provizorie ar fi drumul Tatarilor, facut prin Sapard in 2005. Acesta este folosit in prezent de locuitori pentru a ajunge la terenurile agricole si timp de cinci ani este monitorizat prin Agentia Sapard si Consiliile Locale, la cererea Uniunii Europene.

Daca nu vom avea anul acesta acceptul lor, trebuie sa asteptam pana in 2010, cand se termina termenul de monitorizare si abia apoi sa trecem la procedura de a-l prelua la drumurile judetene, sa obtinem acceptul CL respective si sa facem pe acolo taseu special pentru trafic greu. Cu consolidare platforme, cu tot ce trebuie, a incheiat vicepresedintele CJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO Liviu Dragnea, declarații după Comitetul Executiv al PSD - "Decizia mea e foarte fermă: rămân la conducerea PSD"

astăzi, 19:17
435

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut în urmă cu scurt timp o conferință de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al partidului, în care a obținut susținerea socia...

Român arestat în Germania. Domul din Koln, evacuat de teama unui atentat!

astăzi, 19:03
348

Domul din oraşul german Köln a fost evacuat vineri de frica unui atac terorist, un suspect român fiind arestat preventiv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane citate ...

Când este valabil procesul-verbal de reținere a permisului

astăzi, 18:17
280

Din procesul-verbal de contravenție prin care se dispune reținerea permisului nu trebuie să lipsească și mențiunile cu privire la aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de ...