Calcule pentru majorări salariale pentru unii angajați de la Consiliul Județean

O parte dintre angajații Consiliului Județean Botoșani ar putea beneficia de o nouă majorare a salariilor până la finele acestui an. 

Calcule pentru majorări salariale pentru unii angajați de la Consiliul Județean

Președintele CJ, Costică Macaleți, a precizat că se vor face în perioada următoare o serie de calcule iar dacă bugetul va permite se vor opera majorări la personalul contractual.

Această categorie de personal a mai beneficiat de o creștere la începutul anului, de 20%, dar salariile sunt în continuare mici, după cum susține șeful CJ. 

"După intrarea în vigoare a Legii unitare a salarizării, salariile angajaților de la Consiliul Județean nu se majorează, nu se micșorează. Vrem să vedem însă dacă putem lucra la o majorare a personalului contractual, femei de serviciu, șoferi, care are salarii mici. S-a mai făcut o majorare dar tot mici au rămas salariile, în funcție de buget vedem dacă putem majora aceste salarii, asta este dorința mea", a precizat Costică Macaleți.

În cursul zilei de marți va avea loc o videoconferință cu ministrul muncii, în care se vor pune în discuție salariile angajaților din domeniul asistenței sociale. La Botoșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu are fonduri suficiente pentru plata salariilor până la sfârșitul anului.  

"Astăzi avem o videoconferință cu doamna ministru Olguța Vasilescu, legat de salariile celor de la Protecția Copilului și am chemat și de la spital, inclusiv pe doamna director de la Buget-Finanțe, să ne lămurim despre ce este vorba. Am înțeles că vor fi rectificări pozitive, în luna august, sperăm să nu avem disfuncționalități în instituții", a menționat președintele Consiliului Județean. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Panouri de semnalizare amplasate greșit pe drumul Orășeni Deal-Vorona - FOTO

astăzi, 13:12
606

Încă de dimineață angajații Direcției Județene de Drumuri și Poduri au fost mobilizați și lucrează la repoziționarea acestor indicatoare, astfel încât, până la sf&a...

Elev eliminat din sala de examen la prima probă a Bacalaureatului de toamnă!

astăzi, 13:08
677

Un elev care susținea examenul de Bacalaureat la un centru de examen din municipiul Botoșani a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă.Candidatul, absolvent al Liceului "Alexan...

Regulamentul privitor la furnizorii de utilități ce intervin pe străzile din Botoșani, întors de Prefectură

astăzi, 12:54
222

Un astfel de regulament a fost aprobat de aleșii municipali în luna iunie dar nu a primit viza de legalitate din partea Instituției Prefectului, din cauza unor neconcordanțe.Potrivit vice...