Calcule pentru majorări salariale pentru unii angajați de la Consiliul Județean

O parte dintre angajații Consiliului Județean Botoșani ar putea beneficia de o nouă majorare a salariilor până la finele acestui an. 

Calcule pentru majorări salariale pentru unii angajați de la Consiliul Județean

Președintele CJ, Costică Macaleți, a precizat că se vor face în perioada următoare o serie de calcule iar dacă bugetul va permite se vor opera majorări la personalul contractual.

Această categorie de personal a mai beneficiat de o creștere la începutul anului, de 20%, dar salariile sunt în continuare mici, după cum susține șeful CJ. 

"După intrarea în vigoare a Legii unitare a salarizării, salariile angajaților de la Consiliul Județean nu se majorează, nu se micșorează. Vrem să vedem însă dacă putem lucra la o majorare a personalului contractual, femei de serviciu, șoferi, care are salarii mici. S-a mai făcut o majorare dar tot mici au rămas salariile, în funcție de buget vedem dacă putem majora aceste salarii, asta este dorința mea", a precizat Costică Macaleți.

În cursul zilei de marți va avea loc o videoconferință cu ministrul muncii, în care se vor pune în discuție salariile angajaților din domeniul asistenței sociale. La Botoșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu are fonduri suficiente pentru plata salariilor până la sfârșitul anului.  

"Astăzi avem o videoconferință cu doamna ministru Olguța Vasilescu, legat de salariile celor de la Protecția Copilului și am chemat și de la spital, inclusiv pe doamna director de la Buget-Finanțe, să ne lămurim despre ce este vorba. Am înțeles că vor fi rectificări pozitive, în luna august, sperăm să nu avem disfuncționalități în instituții", a menționat președintele Consiliului Județean. 

 

 

Spune-ne opinia ta