Calcule pentru majorări salariale pentru unii angajați de la Consiliul Județean

O parte dintre angajații Consiliului Județean Botoșani ar putea beneficia de o nouă majorare a salariilor până la finele acestui an. 

Calcule pentru majorări salariale pentru unii angajați de la Consiliul Județean

Președintele CJ, Costică Macaleți, a precizat că se vor face în perioada următoare o serie de calcule iar dacă bugetul va permite se vor opera majorări la personalul contractual.

Această categorie de personal a mai beneficiat de o creștere la începutul anului, de 20%, dar salariile sunt în continuare mici, după cum susține șeful CJ. 

"După intrarea în vigoare a Legii unitare a salarizării, salariile angajaților de la Consiliul Județean nu se majorează, nu se micșorează. Vrem să vedem însă dacă putem lucra la o majorare a personalului contractual, femei de serviciu, șoferi, care are salarii mici. S-a mai făcut o majorare dar tot mici au rămas salariile, în funcție de buget vedem dacă putem majora aceste salarii, asta este dorința mea", a precizat Costică Macaleți.

În cursul zilei de marți va avea loc o videoconferință cu ministrul muncii, în care se vor pune în discuție salariile angajaților din domeniul asistenței sociale. La Botoșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu are fonduri suficiente pentru plata salariilor până la sfârșitul anului.  

"Astăzi avem o videoconferință cu doamna ministru Olguța Vasilescu, legat de salariile celor de la Protecția Copilului și am chemat și de la spital, inclusiv pe doamna director de la Buget-Finanțe, să ne lămurim despre ce este vorba. Am înțeles că vor fi rectificări pozitive, în luna august, sperăm să nu avem disfuncționalități în instituții", a menționat președintele Consiliului Județean. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
440

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
533

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
327

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...