Ca sa aiba bani de salarii, un primar din Botosani trimite "recuperatori" la oamenii care nu si-au platit impozitele

Ca sa aiba bani de salarii, un primar din Botosani trimite "recuperatori" la oamenii care nu si-au platit impozitele

Lipsa banilor din conturile unei primarii din judetul Botosani l-a determinat pe edilul orasului sa isi trimita un angajat la portile oamenilor pentru a le cere sa isi plateasca cat mai urgent impozitele restante. In oras sunt 2.500 de datornici, jumatate din populatia localitatii.

Vasilica Iacob, perceptorul orasului Stefanesti, din judetul Botosani, strabate zilnic strazile localitatii in cautare de rau-platnici. Are de recuperat aproape patru milioane de lei, datorii care s-au adunat in ultimii opt ani, informeaza Digi 24.

"Nu mi se pare normal ca unul sa plateasca si altul sa nu plateasca, trebuie sa fac cumva. Pentru ultimele trei luni din an nu am bani de salarii. Eu cred ca unele persoane nu au bani, dar unele sunt rauvoitoare si nu platesc", a declaray Florin Butura, primarul orasului Stefanesti.

Barbatul spune ca munca sa este destul de dificila deorece unii oameni devin "recalcitranti cand le spui de bani" si ca trebuie sa vorbeasca frumos cu acestia pentru a-i convinge sa isi plateasca darile.

Oamenii nu cred ca barbatul trimis de primar sa recupereze datoriile va reusi in misiunea sa. "Cum sa-i iei, cu japca? Ca recuperatorul, cam asa-l traducem", spune unul dintre locuitorii Stefanestiului.

Barbatul are un salariu de 2.900 de lei brut, insa va primi un bonus daca va reusi sa recupereze cat mai multi bani din datorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...