Bunurile cumpărate de la HSR nu pot fi folosite! "Vom merge în instanță"

Achiziția făcută de municipalitate de la societatea Hi Speed Recovery, cea care s-a ocupat de blocarea și ridicarea mașinilor din oraș, pare să fi fost una păguboasă. 

Bunurile cumpărate de la HSR nu pot fi folosite! "Vom merge în instanță"

Cel puțin asta reiese în urma unui control al Curții de Conturi care a concluzionat că bunurile cumpărate de primărie ar fi fost la un preț supraevaluat.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că, atâta timp cât există o dispoziție a Curții de Conturi de clarificare a acestei probleme, parcometrele și celelalte dispozitive achiziționate nu vor putea fi folosite, și se va deschide o acțiune în instanță vizavi de raportul inspectorilor Curții de Conturi.

"Încă nu am rezolvat problema achiziționării acelor parcometre și utilaje, pentru că este una dintre problemele ridicate de Curtea de Conturi și nu știu dacă avem voie să le exploatăm atâta timp cât planează asupra lor o suspiciune că nu ar fi fost achiziționate la un preț corect. Probabil vom merge în instanță. Curtea de Conturi spune că a fost o achiziție supraevalută, pe de altă parte se spune că prețul a fost corect, au fost niște expertize. O să vedem. Curtea de Conturi a cerut să facem lumină și vom face lumină în instanță", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Regulamentul privind activitatea de blocare/ridicare a autoturismelor parcate ilegal, dar și de funcționare a parcărilor cu plată, va fi lansat spre dezbatere publică, urmând a se decide cine va gestiona acest serviciu.

"Așteptăm punctul de vedere al Eltrans să vedem dacă facem o delegare directă, că avem această posibilitate și ne gândeam la Eltrans pentru că lucrează și cu mecanici, vor prelua bunuri care înseamnă autoutilitară cu macara, acele parcometre, o serie de dispozitive pe care le vor folosi, iar ei au mai lucrat cu așa ceva", a mai spus primarul.

Contractul cu HSR a expirat în anul 2014, toate bunurile acestei societăți fiind achiziționate de primărie, fiind vorba de  11 parcometre, o maşină de ridicat, indicatoare şi semne de blocat. Suma totală plătită de municipalitate pentru aceste bunuri a fost de 48.150 de euro, fără TVA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1450

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
735

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
501

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...