Bugetul repartizat de Consiliul Judeţean către primării, contestat în instanţă

Liberalii lucrează la o acţiune pe care vor să o depună la Tribunalul Botoşani şi care vizează contestarea bugetului repartizat de Consiliul Judeţean către Unităţile Administrativ Teritoriale. 

Bugetul repartizat de Consiliul Judeţean către primării, contestat în instanţă

Costel Şoptică, preşedintele PNL, a anunţat că primarii liberali au fost dezavantajaţi şi repartizarea banilor nu a fost dezbătută în mod public, aşa cum prevede legea, ci primarii au fost invitaţi la o şedinţă în care au semnat o listă cu prezenţa. De asemenea, un amendament depus de liberali nu a fost luat în discuţie, aşa cum ar trebui în mod normal.  

"Bugetul a fost făcut pe genunchi. Primarii au fost invitaţi la consultări, dar doar au semnat pe o listă de prezență, fără să dezbată absolut nici o cifră. S-a ajuns până acolo încât nici amendamentele nu au fost dezbătute, nici vorbă să fie supuse la vot. Aşa ceva nu am mai întâlnit, nu am mai auzit. Nu ştiu secretarul judeţului, care dă avizul de legalitate, cum a putut să treacă peste aşa ceva. Eu nu o să fac în acest dosar decât la cererea, care este publică, prin care primarii au primit o recomandare la CJ prin care li se transmitea că nu aveau voie să ceară bani pentru cofinanţări. După care foarte UAT-uri au primit bani exact pentru cofinanţări. Este clar că prea au făcut aşa cum doresc ei şi prea mult acest dicton "pentru că putem" se manifestă. Cred că trebuie să oprim acest mod de a gândi. Dumnealor sunt majoritari, îşi pot vota oricând un buget aşa cum cred, dar după ce există o dezbatere şi cu ceilalţi", a declarat Costel Şoptică. 

Senatorul a mai adăugat că, dacă avea loc o dezbatere în cadrul CJ, nu se mai ajungea la instanţă, însă liberalii s-au simţit pur şi simplu sfidaţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO Singura medie de 10 din țară, la bacalaureatul olimpicilor, aparține botoșăneanului Ștefan Bălăucă! Un sfert dintre candidați nu au promovat!

astăzi, 19:25
946

Echivalarea probelor de bacalaureat cu rezultatele obținute la olimpiadele internaționale la disciplinele română, matematică și fizică, i-au adus lui Ștefan Bălăucă încă o ...

Ilie Năstase, în lacrimi: "Sora mea ne-a părăsit astăzi. Acum, nimic nu este mai important!"

astăzi, 18:27
414

În urmă cu mai puțin de o oră, Ilie Năstase a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj prin care îi roagă pe toți să înțeleagă durerea prin care trece, astăzi sora lui tre...

Concert caritabil "Împreună pentru Eric", invitați speciali Ion Paladi și Bobi Dumitraș!

astăzi, 16:32
878

Povestea micului nostru print a emotionat multa lume si cu ajutorul acestora s-au strans banii necesari pentru interventia chirurgicala ce a avut loc pe 24 mai, la Clinica Anadolu din Turcia, aproxima...