Bugetul repartizat de Consiliul Judeţean către primării, contestat în instanţă

Liberalii lucrează la o acţiune pe care vor să o depună la Tribunalul Botoşani şi care vizează contestarea bugetului repartizat de Consiliul Judeţean către Unităţile Administrativ Teritoriale. 

Bugetul repartizat de Consiliul Judeţean către primării, contestat în instanţă

Costel Şoptică, preşedintele PNL, a anunţat că primarii liberali au fost dezavantajaţi şi repartizarea banilor nu a fost dezbătută în mod public, aşa cum prevede legea, ci primarii au fost invitaţi la o şedinţă în care au semnat o listă cu prezenţa. De asemenea, un amendament depus de liberali nu a fost luat în discuţie, aşa cum ar trebui în mod normal.  

"Bugetul a fost făcut pe genunchi. Primarii au fost invitaţi la consultări, dar doar au semnat pe o listă de prezență, fără să dezbată absolut nici o cifră. S-a ajuns până acolo încât nici amendamentele nu au fost dezbătute, nici vorbă să fie supuse la vot. Aşa ceva nu am mai întâlnit, nu am mai auzit. Nu ştiu secretarul judeţului, care dă avizul de legalitate, cum a putut să treacă peste aşa ceva. Eu nu o să fac în acest dosar decât la cererea, care este publică, prin care primarii au primit o recomandare la CJ prin care li se transmitea că nu aveau voie să ceară bani pentru cofinanţări. După care foarte UAT-uri au primit bani exact pentru cofinanţări. Este clar că prea au făcut aşa cum doresc ei şi prea mult acest dicton "pentru că putem" se manifestă. Cred că trebuie să oprim acest mod de a gândi. Dumnealor sunt majoritari, îşi pot vota oricând un buget aşa cum cred, dar după ce există o dezbatere şi cu ceilalţi", a declarat Costel Şoptică. 

Senatorul a mai adăugat că, dacă avea loc o dezbatere în cadrul CJ, nu se mai ajungea la instanţă, însă liberalii s-au simţit pur şi simplu sfidaţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simulare pentru BAC în fiecare an, de la clasa a IX-a până la a XII-a? Andronescu: "Creștem presiunea, să se pregătească pentru examenul final"

astăzi, 14:29
94

Elevii de clasa a VII-a vor susține peste o lună simularea Evaluării naționale, a anunțat oficial ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă. "Avem evaluări la clasele...

Comisia Europeană nu a primit nicio cerere de finanțare pentru autostrada A8 Tg Mureș - Tg Neamț

astăzi, 14:24
85

PSD a alocat prea puțini bani pentru completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A8 Târgu Mureș - Târgu Neamț (210 km) și guvernul nu a cerut nici banii și nici asistența...

Programul Festivalului Național de Muzică Ușoară Românească "Mărțișor Dorohoian" 2019

astăzi, 13:33
103

Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșa...