Bugetul muncipiului Botoșani a fost aprobat cu critici. Ce au propus consilierii social-democrați la partea de investiții!

Bugetul muncipiului Botoșani a fost aprobat cu critici. Ce au propus consilierii social-democrați la partea de investiții!

Proiectul de buget propus de primarul Cătălin Flutur pentru anul 2017, supus dezbaterii și aprobării în ședința de Consiliu Local de vineri, a generat numeroase discuții, mai ales după ce grupul PSD a venit cu o serie de amendamente.

Viceprimarul Cosmin Andrei a fost cel care a dat citire amendamentului care prevedea o serie de modificări pe zona de investiții.

În amendamentul propus de social-democrați au fost cuprinse:

Plata parțială a ”Studiului de Fezabilitate al Proiectului ”Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani prin Curtești” - 350.000 lei 
Reabilitare si Modernizare strada Dimitrie Bolintineanu - 300.000 lei.
Nota conceptuala DALI, expertiza tehnica Stadionul Municipal- 100.000 lei .
Manifestari Cultural artistice cu prilejul Zilelelor Orasului 2017, Manifestare “Summerfest/Septemberfest” , Revelion 2017/2018 - 250.000 lei.
Amenajare Biserica "Petru si Pavel" suma suplimentara fata de cea alocata- 40.000 lei . 
Proiectare si realizare bust Colonel Tomoroveanu- 30.000 lei .        
La capitolul bugetar "TRANSPORTURI" din Lista poziţiei "Alte cheltuieli de investiţii" s-a propus acordarea sumei de de 100.000 mii lei pentru obiectivul de investiţii "Documentaţie tehnică reabilitare şi modernizare strazile Ana Ipatescu, Posta  Veche, Strada Humariei.

Și viceprimarul Marian Murariu a propus un amendament, respectiv alocarea unei sume de 50.000 de lei pentru proiectare tehnică pentru Aleea Pinului.

Consilierii PSD au indicat și capitolele de unde să fie luate sumele pe care le-au propus prin amendamentul la proiectul de buget, respectiv 600.000 de lei de la dotări ale Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, unde prin proiect a fost prinsă suma pentru achiziționarea unei autocisterne.                            

De asemenea, s-a diminuat suma de la extinderea supravegherii video în mai multe intersecții de la 506.000 la 206.000 lei, în timp ce de la capitolul "Alte actiuni" s-a diminuat cu 364.000 lei de la 744.600 lei.

Propunerile grupului PSD din Consiliul Local au fost criticate în special de consilierii locali Eugen Țurcanu și Cătălina Lupașcu. Lupașcu a spus că aceste propuneri sunt "praf în ochi".

"În realizarea acestui buget totul depinde de ce vom incasa in timpul anului. Sunt de acord si cu aceste amendamente, schimbam filozofia la partea de dezvoltare, ca despre asta este vorba", a spus primarul Cătălin Flutur.

După discuții ce au durat aproape o oră, proiectul de buget local pentru anul în curs a fost votat cu amendamentele propuse de social-democrați.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1437

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
723

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
492

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...