Bugetul local al municipiului Botoșani: Peste 50 la sută merge pe salarii, sumă infimă pentru investiții!

Bugetul local al municipiului Botoșani: Peste 50 la sută merge pe salarii, sumă infimă pentru investiții!

Proiectul de buget pentru anul 2017 al municipiului Botoșani a fost definitivat de șefii din Primărie și acesta urmează a fi supus dezbaterii și aprobării în ședința de Consiliu Local de vineri.

A fost mai greu ca niciodată să se construiască acest buget, afirmă primarul Cătălin Flutur, în condițiile în care peste 50% din sume merg pentru plata salariilor, majorate de la începutul acestui an. 

"Avem o propunere de buget, care am încercat să fie cât mai echilibrată în condițiile de austeritate aproape totală în ceea ce privește fondurile bugetare. Ne vom prezenta în fața Consiliului Local cu un buget rotund, care înseamnă că am încercat atât nivelul veniturilor, cât și al cheltueililor să fie pe același prag, și să încercăm să prindem cam tot ce este important din ceea ce ne-am propus. Bugetul a fost clar grevat de o serie de decizii luate în ultima perioadă, venituri care s-au diminuat, 2,5 milioane de lei, odată cu reducerea unor taxe din cele 102 care au fost tăiate de Guvern și de creșterile salariale care nouă ni s-au dat ca sarcină, dar nu ni s-a dat și sursa", a declarat primarul Cătălin Flutur.

O sumă infimă, de doar 15 milioane de lei, a fost prinsă pentru partea de dezvoltare și investiții. 

"Dintr-un buget de 209 milioane de lei noi putem vorbi în momentul de față de 15 milioane de lei pentru partea de dezvoltare a orașului, pentru partea de investiții, din care avem de făcut și plăți pe angajamentele dinainte, vom plăti ultimele 12 miliarde la partea de nocturnă a stadionului, am încercat să rezolvăm și o parte din obligații care vin din lege, siguranța la incendii în școli, ceea ce înseamnă clădirile cu risc seismic ridicat, să asigurăm pentru utilități la locuințele care se construiesc în ANL Cișmea, ANL de pe Șoseaua Iașului, spitalul de îngrijiri paleative și de a finaliza Cornișa. Nu am uitat nici de a aloca bani pentru culte, nici pentru asociațiile, fundațiile și organizațiile care încearcă să obțină o finanțare de la noi pentru activitățile lor", a menționat primarul Cătălin Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta