Bugetarii delegați vor primi o sumă fixă pentru cazare, FĂRĂ să mai depună acte justificative!

Cheltuielile de cazare ale bugetarilor delegați la peste 50 km de localitatea în care își au locul de muncă permanent vor fi acordate în mod diferit începând din ianuarie 2019. 

Bugetarii delegați vor primi o sumă fixă pentru cazare, FĂRĂ să mai depună acte justificative!
Bugetarii delegați la peste 50 km de localitatea în care lucrează permanent vor beneficia de o sumă fixă de bani pentru a-și acoperi cheltuielile de cazare, reiese dintr-un proiect de act normativ al Ministerului Finanțelor. În plus, spre deosebire de regulile valabile în prezent, aceștia nu vor mai fi nevoiți să prezinte angajatorului documente justificative pentru a primi banii de cazare.
 
 
Măsura este inclusă într-un proiect de hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică și care, pentru a se aplica, are nevoie de aprobarea Executivului.
 
Astfel, angajații delegați ai statului vor primi 230 lei pe zi pentru a-și acoperi cheltuielile de cazare, sumă ce va fi acordată ca alocație de cazare. Cheltuielile de cazare vor fi reprezentate de tariful/chiria plătită și costul micului dejun, dacă acesta este inclus în preț.
 
În plus, bugetarii vor primi și o indemnizație de delegare de 20 lei pe zi (față de 17 lei pe zi, cât este acum) pentru acoperirea cheltuielilor cu mâncarea, iar documentele justificative nu vor mai fi necesare pentru a primi alocația de delegare. Alocația de delegare va fi compusă din indemnizația de hrană și alocația de cazare.
 
În cazul delegărilor în localități aflate la 5-50 km depărtare, se va acorda numai o diurnă de 20 lei pe zi.
 
În momentul de față, legislația prevede că cheltuielile de cazare sunt decontate în baza documentelor justificative. Dar și că acestea sunt acoperite doar la cazarea în unitățile turistice de maximum trei stele/flori, în cameră cu un pat sau cu două paturi.
 
„În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput”, prevăd actualele reguli.
 
Unități turistice sunt considerate, printre altele, hotelurile, motelurile, vilele, cabanele, campingurile sau pensiunile.
 
Atenție! Proiectul de HG nu se aplică momentan. Pentru a se aplica, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...