Buget mai mic la judet, dar bine distribuit, spune presedintele Consiliului Judetean Botosani!

Buget mai mic decat anul trecut, insa presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, spune ca se poate trece la treaba, la demararea de investitii.

"Din acest moment intram in linie dreapta, putem deschide proceduri pentru studiul de fezabilitate, expertizele necesare. Bugetul propriu judetean este in suma totala de 136.812, 95 mii lei (1.368 miliarde lei vechi). Comparativ cu situatia anului trecut, am avut un program de 126.491 mii lei si o executie efectiva de 150.397 mii lei. Suntem cu o diferenta pozitiva fata de bugetul anului 2008 de 10.321, 95 mii lei si una negativa fata de executia anului trecut de 13.584, 05 mii lei", a precizat Mihai Tabuleac.

O situatie mai deosebita referitor la proiectul de buget se inregistreaza la capitolul asistenta sociala, unde programul depus pentru 2009 este insuficient pentru acoperirea costurilor.

"Speram ca pe parcursul anului vor interveni rectificari, fiindca sumele alocate pentru serviciile descentralizate la nivelul judetului sunt mult mai mici comparativ cu anul trecut", a completat vicepresedintele CJ.

Insa partea buna este ca, pentru prima data, s-a alocat fond bugetar pentru spitale, fata de anii precedenti, cand la investitii in acest domeniu s-au acordat sume nesemnificative.

"Acum lucrurile stau cu totul altfel. Doar pentru Spitalul de Psihiatrie s-a alocat 1.000.000 lei pentru racordarea la gaz metan, iar pentru Spitalul de Copii suma de 500.000 lei, necesara finalizarii compartimentului de primire a urgentelor. Speram ca vara aceasta sa se finalizeze lucrarile", conchide Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1443

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

Vineri, 21 Septembrie 2018
912

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

Vineri, 21 Septembrie 2018
1566

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...