Buget mai mic la judet, dar bine distribuit, spune presedintele Consiliului Judetean Botosani!

Buget mai mic decat anul trecut, insa presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, spune ca se poate trece la treaba, la demararea de investitii.

"Din acest moment intram in linie dreapta, putem deschide proceduri pentru studiul de fezabilitate, expertizele necesare. Bugetul propriu judetean este in suma totala de 136.812, 95 mii lei (1.368 miliarde lei vechi). Comparativ cu situatia anului trecut, am avut un program de 126.491 mii lei si o executie efectiva de 150.397 mii lei. Suntem cu o diferenta pozitiva fata de bugetul anului 2008 de 10.321, 95 mii lei si una negativa fata de executia anului trecut de 13.584, 05 mii lei", a precizat Mihai Tabuleac.

O situatie mai deosebita referitor la proiectul de buget se inregistreaza la capitolul asistenta sociala, unde programul depus pentru 2009 este insuficient pentru acoperirea costurilor.

"Speram ca pe parcursul anului vor interveni rectificari, fiindca sumele alocate pentru serviciile descentralizate la nivelul judetului sunt mult mai mici comparativ cu anul trecut", a completat vicepresedintele CJ.

Insa partea buna este ca, pentru prima data, s-a alocat fond bugetar pentru spitale, fata de anii precedenti, cand la investitii in acest domeniu s-au acordat sume nesemnificative.

"Acum lucrurile stau cu totul altfel. Doar pentru Spitalul de Psihiatrie s-a alocat 1.000.000 lei pentru racordarea la gaz metan, iar pentru Spitalul de Copii suma de 500.000 lei, necesara finalizarii compartimentului de primire a urgentelor. Speram ca vara aceasta sa se finalizeze lucrarile", conchide Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentar rus: Bombardierele Tupolev din Crimeea sunt o reacţie la sistemul balistic din România

astăzi, 20:32
50

Rusia a decis staţionarea bombardierelor atomice Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca reacţie la instalarea de către SUA a sistemului balistic în România, afirmă parlamentarul Viktor Bo...

Curtea de Conturi: Lipsuri de 11,5 milioane lei la ANAF, in 2017

astăzi, 19:38
209

Raportul Public pe anul 2017 intocmit de Curtea de Conturi dezvaluie lipsuri de 11,572 milioane de lei la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)."Inventarierea elementelor de natura...

S-a prăbușit la pământ, în timp ce mergea să își facă dosarul de șomaj!

astăzi, 18:48
1420

A vrut să își facă dosarul de șomaj, dar a murit câteva ore mai târziu! Bărbatul în vârstă de 50 de ani nu a dat niciun semn că s-ar fi simțit rău, oamenii afla...