Buget mai mic la judet, dar bine distribuit, spune presedintele Consiliului Judetean Botosani!

Buget mai mic decat anul trecut, insa presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, spune ca se poate trece la treaba, la demararea de investitii.

"Din acest moment intram in linie dreapta, putem deschide proceduri pentru studiul de fezabilitate, expertizele necesare. Bugetul propriu judetean este in suma totala de 136.812, 95 mii lei (1.368 miliarde lei vechi). Comparativ cu situatia anului trecut, am avut un program de 126.491 mii lei si o executie efectiva de 150.397 mii lei. Suntem cu o diferenta pozitiva fata de bugetul anului 2008 de 10.321, 95 mii lei si una negativa fata de executia anului trecut de 13.584, 05 mii lei", a precizat Mihai Tabuleac.

O situatie mai deosebita referitor la proiectul de buget se inregistreaza la capitolul asistenta sociala, unde programul depus pentru 2009 este insuficient pentru acoperirea costurilor.

"Speram ca pe parcursul anului vor interveni rectificari, fiindca sumele alocate pentru serviciile descentralizate la nivelul judetului sunt mult mai mici comparativ cu anul trecut", a completat vicepresedintele CJ.

Insa partea buna este ca, pentru prima data, s-a alocat fond bugetar pentru spitale, fata de anii precedenti, cand la investitii in acest domeniu s-au acordat sume nesemnificative.

"Acum lucrurile stau cu totul altfel. Doar pentru Spitalul de Psihiatrie s-a alocat 1.000.000 lei pentru racordarea la gaz metan, iar pentru Spitalul de Copii suma de 500.000 lei, necesara finalizarii compartimentului de primire a urgentelor. Speram ca vara aceasta sa se finalizeze lucrarile", conchide Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă la Dorohoi după ce un adolescent nu a mai ieşit din Iazul Polonic!

astăzi, 16:20
664

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Judecătorii îi cer Avocatului Poporului să reclame la CCR legea privind organizarea judiciară

astăzi, 15:38
181

Judecătorii subliniază că actul normativ afectează, conform Comisiei de la Veneția, independența justiției."Recomandările formulate de Comisia de la Veneția nu sunt utile doar legiui...

Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

astăzi, 12:28
1061

Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care pierde funcţia de şef Centru deservire şi transport, iar Serviciul Adopţii şi Postadopţii se transform...