Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Radu Humelnicu: Va trebui sa ne conformam, sa respectam legea!

Amenintati de Ordonanta! Abia s-au asezat pe scaune, ca Guvernul ii zdruncina iar!

La mai mult de jumatate de an de la castigarea alegerilor, noua guvernare nu a reusit sa isi instaleze toti directorii in fruntea institutiilor deconcentrate, la sfarsitul acestei saptamani fiind programate ultimele concursuri.

Cu toate acestea, noii directori coordonatori sunt nevoiti sa isi stabileasca foarte clar starea de incompatibilitate intre noua functie si posibililele calitati de consilieri, sefi politici sau relatii cu firme. Aceasta pentru ca Guvernul a atentionat asupra prevederilor Ordonantei 137, care vine in completarea Legii 161 din 2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, pentru prevenirea si sanctionarea coruptiei.

"Noi am atras atentia. Daca cineva persista in aceasta situatie, vom instiinta autoritatea angajatoare. Cei in cauza trebuie sa faca dovada ca au incetat starea de incompatibilitate", a precizat prefectul de Botosani, Cristian Roman.

Cu toate acestea, noii directori spun ca, oficial, nu au primit inca nicio somatie.

"Inca nu mi-am exprimat pozitia. Nu am primit somatia prin care sa mi se aduca la cunostinta ca, in 15 zile, trebuie sa decid daca aleg functia de director sau pe cea de consilier judetean. Insa, cand vom primi, trebuie sa ne conformam, sa respectam legea. De la PD-L, in aceeasi situatie se mai afla Rodica Hutuleac si Ada Macovei", a precizat Radu Humelnicu, director coordonator al Directiei Judetene de Tineret, in acelasi timp consilier judetean.

Precizam ca tot consilieri judeteni sunt si Rodica Hutuleac, sefa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, si Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1360

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

Duminică, 24 Septembrie 2017
2320

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

Duminică, 24 Septembrie 2017
6842

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...