Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Radu Humelnicu: Va trebui sa ne conformam, sa respectam legea!

Amenintati de Ordonanta! Abia s-au asezat pe scaune, ca Guvernul ii zdruncina iar!

La mai mult de jumatate de an de la castigarea alegerilor, noua guvernare nu a reusit sa isi instaleze toti directorii in fruntea institutiilor deconcentrate, la sfarsitul acestei saptamani fiind programate ultimele concursuri.

Cu toate acestea, noii directori coordonatori sunt nevoiti sa isi stabileasca foarte clar starea de incompatibilitate intre noua functie si posibililele calitati de consilieri, sefi politici sau relatii cu firme. Aceasta pentru ca Guvernul a atentionat asupra prevederilor Ordonantei 137, care vine in completarea Legii 161 din 2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, pentru prevenirea si sanctionarea coruptiei.

"Noi am atras atentia. Daca cineva persista in aceasta situatie, vom instiinta autoritatea angajatoare. Cei in cauza trebuie sa faca dovada ca au incetat starea de incompatibilitate", a precizat prefectul de Botosani, Cristian Roman.

Cu toate acestea, noii directori spun ca, oficial, nu au primit inca nicio somatie.

"Inca nu mi-am exprimat pozitia. Nu am primit somatia prin care sa mi se aduca la cunostinta ca, in 15 zile, trebuie sa decid daca aleg functia de director sau pe cea de consilier judetean. Insa, cand vom primi, trebuie sa ne conformam, sa respectam legea. De la PD-L, in aceeasi situatie se mai afla Rodica Hutuleac si Ada Macovei", a precizat Radu Humelnicu, director coordonator al Directiei Judetene de Tineret, in acelasi timp consilier judetean.

Precizam ca tot consilieri judeteni sunt si Rodica Hutuleac, sefa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, si Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
880

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1914

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
285

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...