Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Radu Humelnicu: Va trebui sa ne conformam, sa respectam legea!

Amenintati de Ordonanta! Abia s-au asezat pe scaune, ca Guvernul ii zdruncina iar!

La mai mult de jumatate de an de la castigarea alegerilor, noua guvernare nu a reusit sa isi instaleze toti directorii in fruntea institutiilor deconcentrate, la sfarsitul acestei saptamani fiind programate ultimele concursuri.

Cu toate acestea, noii directori coordonatori sunt nevoiti sa isi stabileasca foarte clar starea de incompatibilitate intre noua functie si posibililele calitati de consilieri, sefi politici sau relatii cu firme. Aceasta pentru ca Guvernul a atentionat asupra prevederilor Ordonantei 137, care vine in completarea Legii 161 din 2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, pentru prevenirea si sanctionarea coruptiei.

"Noi am atras atentia. Daca cineva persista in aceasta situatie, vom instiinta autoritatea angajatoare. Cei in cauza trebuie sa faca dovada ca au incetat starea de incompatibilitate", a precizat prefectul de Botosani, Cristian Roman.

Cu toate acestea, noii directori spun ca, oficial, nu au primit inca nicio somatie.

"Inca nu mi-am exprimat pozitia. Nu am primit somatia prin care sa mi se aduca la cunostinta ca, in 15 zile, trebuie sa decid daca aleg functia de director sau pe cea de consilier judetean. Insa, cand vom primi, trebuie sa ne conformam, sa respectam legea. De la PD-L, in aceeasi situatie se mai afla Rodica Hutuleac si Ada Macovei", a precizat Radu Humelnicu, director coordonator al Directiei Judetene de Tineret, in acelasi timp consilier judetean.

Precizam ca tot consilieri judeteni sunt si Rodica Hutuleac, sefa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, si Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1138

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
363

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
287

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...