Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Brambureala instalarii noilor directori pare fara sfarsit!

Radu Humelnicu: Va trebui sa ne conformam, sa respectam legea!

Amenintati de Ordonanta! Abia s-au asezat pe scaune, ca Guvernul ii zdruncina iar!

La mai mult de jumatate de an de la castigarea alegerilor, noua guvernare nu a reusit sa isi instaleze toti directorii in fruntea institutiilor deconcentrate, la sfarsitul acestei saptamani fiind programate ultimele concursuri.

Cu toate acestea, noii directori coordonatori sunt nevoiti sa isi stabileasca foarte clar starea de incompatibilitate intre noua functie si posibililele calitati de consilieri, sefi politici sau relatii cu firme. Aceasta pentru ca Guvernul a atentionat asupra prevederilor Ordonantei 137, care vine in completarea Legii 161 din 2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, pentru prevenirea si sanctionarea coruptiei.

"Noi am atras atentia. Daca cineva persista in aceasta situatie, vom instiinta autoritatea angajatoare. Cei in cauza trebuie sa faca dovada ca au incetat starea de incompatibilitate", a precizat prefectul de Botosani, Cristian Roman.

Cu toate acestea, noii directori spun ca, oficial, nu au primit inca nicio somatie.

"Inca nu mi-am exprimat pozitia. Nu am primit somatia prin care sa mi se aduca la cunostinta ca, in 15 zile, trebuie sa decid daca aleg functia de director sau pe cea de consilier judetean. Insa, cand vom primi, trebuie sa ne conformam, sa respectam legea. De la PD-L, in aceeasi situatie se mai afla Rodica Hutuleac si Ada Macovei", a precizat Radu Humelnicu, director coordonator al Directiei Judetene de Tineret, in acelasi timp consilier judetean.

Precizam ca tot consilieri judeteni sunt si Rodica Hutuleac, sefa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, si Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
91

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
100

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
131

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...