Botoșani: Taxa de salubrizare, de la 1 ianuarie 2019

Botoșani: Taxa de salubrizare, de la 1 ianuarie 2019

Consilierii locali sunt chemați să aprobe, în ședința lunii decembrie, instituirea și stabilirea taxei speciale de salubrizare SIMD în municipiul Botoșani, nivelurile fiind stabilite atât pentru consumatorii casnici (în funcție de numărul de persoane), cât și pentru cei non-casnici.

Potrivit datelor prezentate de municipalitate, în județul Botoșani s-a realizat și implementat proiectul Sistem Integrat de Management al Deșeurilor, un proiect cu finanțare europeană, la care și municipiul Botoșani a aderat. Această aderare presupune "atât beneficiul punerii în aplicare a unui asemenea sistem integrat, cât și obligațiile financiare ce derivă din acest acord", se arată în raportul municipalității.

Astfel, pentru municipiul Botoșani, punerea integrală în practică a acordului financiar trebuie să se facă începând cu data de 1 ianuarie 2019. De aceea, transmit reprezentanții municipalității botoșănene, se impune adoptarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare SIMD. Prin acest regulament se stabilește introducerea taxei de salubrizare atât la persoanele fizice (utilizatorii casnici din condominii și locuințele individuale), cât și la persoanele juridice. Veniturile ce urmează a se încasa din taxa de salubrizare se vor utiliza integral pentru susținerea activităților specifice stabilite în regulamentul de instituire.
 
Pentru anul 2019 se propun următoarele niveluri ale taxei de salubrizare:
-pentru utilizatorii casnici - 12 lei/persoană/lună
-pentru utilizatorii non-casnici - 470 lei/tonă

Proiectul va fi supus dezbaterii consilierilor locali în ședința de Consiliu Local care va avea loc pe 20 decembrie 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cancerul ascuns care poate trece neobservat luni de zile. Semnele apar pe unghii

astăzi, 14:08
64

Ascuns, perfid, neglijat, confundat cu leziuni banale. Iată, în câteva cuvinte, cum arată tabloul cancerului de piele, care poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se de...

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 12:43
166

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
145

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...