Botoșani: Protest spontan la Casa de Pensii! FOTO

Botoșani: Protest spontan la Casa de Pensii! FOTO

Angajații Casei de Pensii Botoșani au declanșat, luni dimineață, un protest spontan. Oamenii au iesit in fața instituției, transmițând și o serie de revendicări.

Activitatea instituției este blocată parțial, asigurându-se preluarea solicitărilor oamenilor care au venit din județ, de la distanțe mari.

Angajații Casei de Pensii Botoșani spun că personalul este subdimensionat, raportat la volumul mare de lucrări.

De asemenea, sunt nemulțumiți de neplata orelor suplimentare efectuate peste programul normal de lucru, precum și imposibilitatea compensării acestora cu timp liber. 

Reclamă și inechități introduse prin noua lege a salarizării, comparativ cu alte categorii profesionale din sistemul bugetar. 

Angajații Casei de Pensii sunt nemulțumiți și de majorarea artificială a drepturilor stabilite prin noua lege a salarizării cu peste 20% prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

Ei mai cer alinierea salariilor din structurile teritoriale, la nivelul celor din sistem.

"Casa Județeană de Pensii are 59 de angajați dintre care 5 sunt cu statut de personal contractual. Au achiesat la această formă spontană de protest un număr de 40 de colegi. Am încercat ca pe timpul desfășurării protestului să nu afectăm activitatea instituției, să nu blocăm, să nu lăsăm persoanele vârstnice care au venit de la distanță să aștepte pe holurile instituției rezolvarea problemelor (...) Sunt colegi de ai mei care nu și-au mai efectuat concediul de odihnă de doi ani de zile", a precizat Cătălin Dupir, reprezentant al salariaților de la Casa Județeană de Pensii Botoșani.  


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
63

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

astăzi, 07:00
42

Sfântul Ioan (†820) a ieșit de tânăr din lume şi iubind pe Hristos s-a dus la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a făcut monah și împreună se nevoiau, plăc&acir...

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
68

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...