Botoșani: Mormintele din Cimitirul Eternitatea, acoperite de bălării! FOTO

Botoșănenii care merg în aceste zile la mormintele celor dragi trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, din cauza vegetației care aproape a pus stăpânire pe cimitir. Asta în ciuda faptului că administratorul, Urban Serv, este obligat să întrețină zona.

Botoșani: Mormintele din Cimitirul Eternitatea, acoperite de bălării! FOTO

Un cititor Știri.Botoșani.Ro a trimis la redacție mai multe fotografii din Cimitirul Eternitatea, botoșăneanul fiind indignat de faptul că bălăriile au acoperit cu totul mormintele. Din imaginile transmise se poate constata că cimitirul este acoperit de vegetație, cu greu putând cineva să-și facă loc pentru a ajunge la mormintele celor dragi. Nici la capitolul curățenie lucrurile nu stau mai bine, după cum se poate observa din imaginile surprinse în aceste zile.

Cimitirul Eternitatea (ca și Cimitirul Pacea) se află în administrare locală, iar funcționarea spațiului este reglementată de HCL nr. 203/2005, care stabilește Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului public de administrare a cimitirelor aflate în proprietarea municipiului Botoșani.

Or Hotărârea de Consiliu Local citată prevede la Art. 5., alin. (2): "Operatorul serviciului public de administrare a cimitirelor va asigura activitățile și acțiunile privind:

d) întreținerea instalațiilor și amenajarilor de utilitate publică destinate bunei funcționări a cimitirelor: instalație de iluminat, instalație apă-canal, grup sanitar, platforme amenajate - dotate pentru colectarea separată a deșeurilor rezultate din activități de întreținere a locurilor de înhumare, întreținere a spațiilor verzi etc.

c) efectuarea - păstrarea curățeniei aleilor, deszăpezirea acestora, colectarea și evacuarea deșeurilor generate în incinta cimitirelor.

g) îngrijirea spațiilor verzi"

Aceleași obligații le regăsim și în Contractul de concesionare a folosinței terenului pentru loc de înhumare, Urban Serv, în calitate de Administrator, asigurând printre altele "întreținerea curățeniei pe alei și între morminte, îngrijirea-toaletarea arborilor din spațiile verzi din incinta cimitirului".

Cum se achită Urban Serv de aceste obligații putem vedea în imaginile de mai jos:












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
44

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
53

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
46

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...