Botoşani: 18 comune primesc bani pentru reducerea efectelor secetei din 2016!

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să aloce 10,22 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului, prevăzut în bugetul pe anul 2017, pentru localităţile din judeţul Botoşani afectate de secetă anul trecut.

Botoşani: 18 comune primesc bani pentru reducerea efectelor secetei din 2016!

"Fondurile sunt necesare pentru plata unor lucrări şi achiziţii efectuate pentru reducerea efectelor secetei severe înregistrate în anul 2016 la nivelul mai multor localităţi din judeţul Botoşani", informează Executivul.

Nivelul foarte scăzut al precipitaţiilor a determinat uscarea stratului solului, mii de gospodării au rămas fără apă în fântâni şi sistemele de captare a apei din pânza freatică nu au făcut faţă cerinţelor.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Botoşani care vor beneficia de aceste fonduri sunt următoarele: Adăşeni, Avrămeni, Blândeşti, Conceşti, Coţuşca, Dimăcheni, Drăguşeni, George Enescu, Havârna, Hăneşti, Hilişeu-Horia, Lozna, Mihălăşeni, Păltiniş, Ştiubieni, Văculeşti, Viişoara, Vlăsineşti.

Urmare a secetei prelungite, Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din unităţile administrativ-teritoriale afectate de secetă au solicitat anul trecut prefectului judeţului Botoşani declanşarea stării de alertă pe raza administrativ-teritorială a localităţilor respective.

Începând cu 26 septembrie 2016, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a declarat starea de alertă, pentru 30 de zile, la nivelul unui număr de 35 de localităţi. Din cele 35 de localităţi, 18 nu au dispus de resurse financiare pentru achitarea lucrărilor şi achiziţiilor realizate potrivit măsurilor dispuse de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
75

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
203

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
338

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...