Botoşănenii pot plăti taxele şi impozitele locale şi electronic – FOTO

Botoşănenii pot plăti taxele şi impozitele locale şi electronic – FOTO

Numărul botoşănenilor care au venit vineri dimineaţă la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) pentru a-şi achita dările către bugetul local a fost mai redus faţă de ceea ce a fost joi, în prima zi lucrătoare pentru Direcţie.

Potrivit lui Dumitru Neamţu, directorul adjunct al DITL Botoşani, vineri, până la ora 10.30, au achitat taxele şi impozitele 391 de contribuabili, faţă de 696 câţi au fost până la aceeaşi oră, în ziua precedentă.

Botoşănenii care nu doresc să stea la coadă pentru a plăti la ghişeu au posibilitatea de a achita dările şi electronic.

“Este un specific ca în prima zi lucrătoare din an să se prezinte un număr mare de contribuabili care să îşi achite impozitele şi taxele locale. În data de 4 ianuarie s-a prezentat pentru a efectua plăţi un număr de 2.322 de contribuabil, încasările fiind de peste 400.000 de lei, faţă de anul precedent creşterea este de 13.5%, dar anul trecut se încasa şi taxa extrajudiciară de timbru pentru care venea un număr mare de contribuabili, iar în acest an încasările au fost mai ales pe impozite şi taxe. Aglomeraţia s-a mai redus, dar lucrăm cu toate ghişeele de încasări puse la dispoziţia contribuabililor. În afară de a plăti în numerar la ghişeu, tot în cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale există posibilitate de a se plăti cu cardul prin POS, dar noi ne dorim ca un număr mai mare de contribuabili să folosească plata electronică. Avem toate posibilităţile de a acorda user şi parolă astfel încât contribuabilii să poată face plata prin sistemul naţional electronic de plată, de pe platforma naţională www.ghişeul.ro”, a precizat directorul adjunct al DITL Botoşani.

Contribuabilii care plătesc taxele şi impozitele locale până la data de 31 martie primesc o bonificaţie de 10%. Cuantumul birurilor s-a majorat anul acesta, la Botoşani, cu 5%.



 

 

 

Spune-ne opinia ta