Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

În condiţiile în care locuitorii din Flămânzi au avut mai toată vara probleme cu alimentarea de apă, oficialii Nova Apaserv susţin că şi valoarea pierderilor pe conducta de apă Botoşani- Flămânzi este foarte mare.

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai toate localităţile de pe traseu: Zăiceşti, Cristeşti, Buzieni- în dreptul staţiei de repompare, Coşula cu satele aferente, Draxini cu Băluşeni, Copălău, Cotu, Cerbu şi Flămânzi cu Nicolae Bălcescu, Cordun şi Poiana.

Fără îndoială că în aceste condiţii, clienţii au început să resimtă tot mai mult presiunea scăzută a apei, ba chiar lipsa ei. La aceasta însă se mai adaugă un factor: consumul fraudulos.

Directorul tehnic al Nova Apaserv, Cătălin Fetcu, estimează că aceste pierderi depăşesc 60%.

"Există şi un procent de pierderi, nu foarte semnificativ, dar ne confrutăm şi cu consumuri frauduloase şi noua conducere a Nova Apaserv este foarte concentrată pe reducerea acestor consumuri frauduloase. Pe zona asta, în special, pentru că procentul de regăsire a apei pe care îl avem este infim, nesatisfăcător. Dacă mare parte din pierderi şi / sau furturi de apă ar fi diminuate, atunci apa ar ajunge la toţi consumatorii, inclusiv în perioadele de secetă. N-aş vrea să arunc o anatemă, dar să zicem că pierderile şi consumurile frauduloase sunt undeva la 65- 70%, numai pe conducta Flămânzi", susţine Cătălin Fetcu.

O conductă nouă, dimensionată pe măsura cererii, care să alimenteze Flămânziul, este subiectul unei viitoare investiţii care este în pregătire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
14

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
75

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
125

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...