Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

În condiţiile în care locuitorii din Flămânzi au avut mai toată vara probleme cu alimentarea de apă, oficialii Nova Apaserv susţin că şi valoarea pierderilor pe conducta de apă Botoşani- Flămânzi este foarte mare.

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai toate localităţile de pe traseu: Zăiceşti, Cristeşti, Buzieni- în dreptul staţiei de repompare, Coşula cu satele aferente, Draxini cu Băluşeni, Copălău, Cotu, Cerbu şi Flămânzi cu Nicolae Bălcescu, Cordun şi Poiana.

Fără îndoială că în aceste condiţii, clienţii au început să resimtă tot mai mult presiunea scăzută a apei, ba chiar lipsa ei. La aceasta însă se mai adaugă un factor: consumul fraudulos.

Directorul tehnic al Nova Apaserv, Cătălin Fetcu, estimează că aceste pierderi depăşesc 60%.

"Există şi un procent de pierderi, nu foarte semnificativ, dar ne confrutăm şi cu consumuri frauduloase şi noua conducere a Nova Apaserv este foarte concentrată pe reducerea acestor consumuri frauduloase. Pe zona asta, în special, pentru că procentul de regăsire a apei pe care îl avem este infim, nesatisfăcător. Dacă mare parte din pierderi şi / sau furturi de apă ar fi diminuate, atunci apa ar ajunge la toţi consumatorii, inclusiv în perioadele de secetă. N-aş vrea să arunc o anatemă, dar să zicem că pierderile şi consumurile frauduloase sunt undeva la 65- 70%, numai pe conducta Flămânzi", susţine Cătălin Fetcu.

O conductă nouă, dimensionată pe măsura cererii, care să alimenteze Flămânziul, este subiectul unei viitoare investiţii care este în pregătire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
639

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4449

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
470

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...