Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

În condiţiile în care locuitorii din Flămânzi au avut mai toată vara probleme cu alimentarea de apă, oficialii Nova Apaserv susţin că şi valoarea pierderilor pe conducta de apă Botoşani- Flămânzi este foarte mare.

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai toate localităţile de pe traseu: Zăiceşti, Cristeşti, Buzieni- în dreptul staţiei de repompare, Coşula cu satele aferente, Draxini cu Băluşeni, Copălău, Cotu, Cerbu şi Flămânzi cu Nicolae Bălcescu, Cordun şi Poiana.

Fără îndoială că în aceste condiţii, clienţii au început să resimtă tot mai mult presiunea scăzută a apei, ba chiar lipsa ei. La aceasta însă se mai adaugă un factor: consumul fraudulos.

Directorul tehnic al Nova Apaserv, Cătălin Fetcu, estimează că aceste pierderi depăşesc 60%.

"Există şi un procent de pierderi, nu foarte semnificativ, dar ne confrutăm şi cu consumuri frauduloase şi noua conducere a Nova Apaserv este foarte concentrată pe reducerea acestor consumuri frauduloase. Pe zona asta, în special, pentru că procentul de regăsire a apei pe care îl avem este infim, nesatisfăcător. Dacă mare parte din pierderi şi / sau furturi de apă ar fi diminuate, atunci apa ar ajunge la toţi consumatorii, inclusiv în perioadele de secetă. N-aş vrea să arunc o anatemă, dar să zicem că pierderile şi consumurile frauduloase sunt undeva la 65- 70%, numai pe conducta Flămânzi", susţine Cătălin Fetcu.

O conductă nouă, dimensionată pe măsura cererii, care să alimenteze Flămânziul, este subiectul unei viitoare investiţii care este în pregătire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numărul de locuri aprobate la școlile postliceale ale M.A.I. pentru sesiunea ianuarie 2019

astăzi, 15:33
135

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va desfăşura activităţi de recrutare a candidaţilor, astfel: a) Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru ...

Începe spectacolul Cupei României!

astăzi, 14:19
118

Marţi, miercuri şi joi se joacă meciurile turului 5 al Cupei României, primul în care intră echipele de Liga I. De acum încolo competiţia intră în linie dreaptă. 32 de f...

Tichetele de masă vor genera o serie de ambiguități fiscale, începând din 2019

astăzi, 13:15
317

Proiectul de modificare a Codului Fiscal pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice ridica din ce in ce mai multe intrebari. Si nu doar in randul companiilor emitente, ci si intre angaj...