Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

În condiţiile în care locuitorii din Flămânzi au avut mai toată vara probleme cu alimentarea de apă, oficialii Nova Apaserv susţin că şi valoarea pierderilor pe conducta de apă Botoşani- Flămânzi este foarte mare.

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai toate localităţile de pe traseu: Zăiceşti, Cristeşti, Buzieni- în dreptul staţiei de repompare, Coşula cu satele aferente, Draxini cu Băluşeni, Copălău, Cotu, Cerbu şi Flămânzi cu Nicolae Bălcescu, Cordun şi Poiana.

Fără îndoială că în aceste condiţii, clienţii au început să resimtă tot mai mult presiunea scăzută a apei, ba chiar lipsa ei. La aceasta însă se mai adaugă un factor: consumul fraudulos.

Directorul tehnic al Nova Apaserv, Cătălin Fetcu, estimează că aceste pierderi depăşesc 60%.

"Există şi un procent de pierderi, nu foarte semnificativ, dar ne confrutăm şi cu consumuri frauduloase şi noua conducere a Nova Apaserv este foarte concentrată pe reducerea acestor consumuri frauduloase. Pe zona asta, în special, pentru că procentul de regăsire a apei pe care îl avem este infim, nesatisfăcător. Dacă mare parte din pierderi şi / sau furturi de apă ar fi diminuate, atunci apa ar ajunge la toţi consumatorii, inclusiv în perioadele de secetă. N-aş vrea să arunc o anatemă, dar să zicem că pierderile şi consumurile frauduloase sunt undeva la 65- 70%, numai pe conducta Flămânzi", susţine Cătălin Fetcu.

O conductă nouă, dimensionată pe măsura cererii, care să alimenteze Flămânziul, este subiectul unei viitoare investiţii care este în pregătire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accidentul de muncă de la Electrocontact, în atenția ITM Botoșani!

astăzi, 13:12
218

Accidentul de muncă de marți, petrecut la S.C. Grupul Industrial Electrocontact S.A. Botoşani, s-a soldat cu incapacitatea temporară de muncă a electricianului &icir...

Comunicat - Marius Budăi: "Creșterea accizelor la carburanți a avut un impact scăzut, de doar 10% din inflația de la finalul lui 2017"

astăzi, 11:20
61

Deputatul Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat miercuri că, potrivit datelor oficiale, principalii factori care au generat infla...

Protest al unei mame împotriva sistemului de învăţământ: Cere demisia tuturor inspectorilor şcolari de la IŞJ Botoşani!

astăzi, 11:13
1490

Viorica H. a povestit că şi-a înscris copilul iniţial la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botosani, iar în primii ani a învăţat bine, numai că în clasa a V-a a ...