Blestemul drumurilor judeţene şi sfatul vicepremierului Shhaideh pentru primari
BOTOSANI

Fiecare deplasare în judeţ scoate la iveală tot alte şi alte drumuri judeţene impracticabile. Cel puţin aşa se pot considera dacă luăm în calcul criteriile de viabilitate a căilor rutiere. Şi tot aşteptăm să se întâmple ceva, astfel încă să apară schimbări în bine.

Blestemul drumurilor judeţene şi sfatul vicepremierului Shhaideh pentru primari

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Un sector de drum care scoate nervii din oameni şi rupe bucşele din autovehicule este cel cuprins între Dângeni- Albeşti, pe DJ 282. La fel de catastofal este şi Truşeşti- Botoşani, drum de a cărui "calitate" s-au plâns inclusiv ambulanţierii nevoiţi să facă slalom printre gropi, cu pacienţi în stare gravă pe targă, şi în maximă viteză.

Sunt sectoare de drum judeţean unde asfaltul mai prezintă urme vagi, restul fiind groapă lângă groapă, crater lângă crater. Pentru a şti de ce să se apuce mai întâi, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a început să inventarieze gropile de pe drumurile judeţene, însă aşteptările sunt pesimiste de-a binelea. În schimb, moralul autorităţilor judeţene este bun.

"Se va intra cât mai urgent, dacă vremea o va permite, la treabă. Se va semna ordinul de începere a lucrărilor de pietruire a drumurilor Dângeni- Mihălăşeni, Vorona- Oneaga- Pădureni, sunt cele mai afectate drumuri, Ghireni- Coţuşca, apoi pe Ştefăneşti- Murguţa- Dobârceni, sunt 10 kilometri. Cert este că vom interveni pe toate drumurile judeţene pentru a le aduce la un grad de viabilitate omenesc!", declară Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit oficialului, intenţia este de a se repara cât mai mult, dar totul depinde de sumele ce vor fi alocate DJDP în cadrul bugetului judeţean şi prin atragerea diferitelor sume.

"Nu vom sta cu mâinile în buzunar. Toţi cetăţenii au drepturi egale şi au şi dreptate atunci când spun că nu se mai poate. Suntem în 2017 şi nu se mai poate circula în aceste condiţii, aşa că vom face tot ce ne stă în putinţă să rezolvăm cât mai mult şi cât mai bine. Ne vom axa pe covoare asfaltice, pentru că s-a văzut deja „eficienţa” plombelor- asfaltul fiind foarte vechi, imediat se sparg...", adaugă Dorin Birta.

În acelaşi timp, un bucureştean continuă demersurile pentru a atrage atenţia autorităţilor- de această dată naţionale, asupra situaţiei drumurilor judeţene din Botoşani, dar în special al unui sector din comuna Mileanca. Costel Bardan a transmis o scrisoare deschisă vicepremierului Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în care îşi varsă amarul faţă de lipsa de acţiune a autorităţilor locale şi judeţene.

"În data de 18 noiembrie 2016, am iniţiat o petiţie online, către Consiliul Judeţean Botoşani şi primăria comunei Mileanca, prin care am solicitat asfaltarea şi canalizarea satului Codreni, ce aparţine comunei Mileanca. Am solicitat şi propus domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, şi domnului primar al comunei Mileanca, respectiv satul Codreni, Alexandru Azamfirei, ca în cazul în care nu există sau nu vor exista fonduri locale după aprobarea bugetului pe anul 2017, să se facă demersuri pentru accesarea de fonduri europene. Pe lângă faptul că am fost întâmpinat din start cu aspecte şi motivaţii negative, autorităţile respective au tratat această iniţiativă cu o totală ignoranţă. În această perioadă, de peste două luni, nu am primit niciun răspuns oficial la petiţie, constatând totodată lipsa de comunicare şi transparenţă. Petiţia a fost mediatizată dar în zadar. În acest context, consider că vizita Dvs. în judeţul Botoşani este benefică şi oportună pentru doleanţele locuitorilor din satul Codreni, jud Botoşani şi pentru ceea ce face subiectul petiţiei mele, convins fiind de faptul că în calitatea Dvs. veţi avea autoritatea de a dispune în vederea demersurilor necesare în ceea ce priveşte îmbunătăţirea vieţii şi al traiului oamenilor ce locuiesc în satul Codreni, respectiv, la un standard de ţară europeană. Vă invit respectuos, dacă va fi posibil, ca în vizita Dvs. să treceţi prin satul Codreni al comunei Mileanca, unde veţi putea constata personal nevoile acelor oameni", arată Costel Bardan.

Sesizarea bucureşteanului nu a rămas fără răspuns.

"Pentru asfaltarea şi canalizarea localităţii, primarul trebuie să depună un proiect care poate fi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală- PNDL, gestionat de Minister. Fonduri există, anul acesta sunt foarte mulţi bani, însă nimeni nu se poate substitui primarului în acest demers. Participaţi la şedinţele Consiliului Local şi solicitaţi primarului şi consilierilor locali să redacteze şi să depună acest proiect. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 17 martie", răspunde administratorul contului de Facebook al Ministerului condus de vicepremierul Sevil Shhaideh. Adică astăzi (vineri).

Despre demersurile lui Costel Bardan, Ştiri.Botoşani.Ro a mai scris şi aici:

Petiție pentru drumuri asfaltate și canalizare într-o localitate din județul Botoșani! "Visam să pot merge pe stradă în pantofi și să fie curați"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Legea anti-fumat, apărată cu sute de sancţiuni! FOTO

astăzi, 07:26
959

În urmă cu un an, nervii fumătorilor erau puşi la grea încercare- înainte de încălzirea vremii, respectiv deschiderea teraselor, Legea anti-fumat, ce interzice fumatul în locurile publice, c...

Încă o componentă din proiectul major derulat de Nova Apaserv, finalizată. Consecinţa- o apă mai bună! FOTO

Miercuri, 22 Martie 2017
875

Ultimul proiect dus la capăt este cel ce a privit lucrările de îmbunătăţire a Staţiilor de Tratare a Apei Potabile Cătămărăşti şi Bucecea şi a fost executat de Tedagua. Proiectul as...

Nova Apaserv pe un butoi de pulbere din cauza conflictelor sociale!

Miercuri, 22 Martie 2017
743

Conflictul de muncă pe care angajaţii Nova Apaserv din cele două sindicate sunt gata să-l declanşeze este problema numărul unu cu care se confruntă noua conducere interimară a operatorului de ...