Beneficiile salariale de la Nova Apaserv sunt responsabilitatea Consiliului de Administraţie, spune şeful CJ, Costică Macaleţi

Viitorul Consiliu de Administraţie va fi principalul responsabil în ceea ce priveşte plata componentei variabile pentru directorii Nova Apaserv, aşa cum este ea reglementată de ordonanţa privind guvernanţa corporativă. Inclusiv membrii CA au dreptul la aceste sume suplimentare.

Beneficiile salariale de la Nova Apaserv sunt responsabilitatea Consiliului de Administraţie, spune şeful CJ, Costică Macaleţi

Responsabilizarea Consiliului de Administraţie este răspunsul dat de preşedintele Consiliului Judeţean, acţionarul majoritar al Nova Apaserv, atunci când vine vorba despre componenta variabilă care, nefiind plătită anul trecut, s-a transformat în litigiu câştigat de directorii operatorului de apă.

În acest an, însă, componenta variabilă apare în bugetul prognozat de Nova Apaserv, însă Costică Macaleţi crede că este nevoie de o analiză foarte atentă, care să includă şi beneficiile angajaţilor.

"Lucrurile trebuiesc echilibrate, că în general șefii găsesc tot felul de artificii să-și mărească sumele primite. Dacă Nova Apaserv este pe profit, Consiliul de Administrație consideră că e în regulă acest lucru iar la personalul angajat să nu ofere o negociere de salarii, bonuri de masă și altceva, e o hotărâre a Consiliului de Administraţie. În principiul, lucrurile, din punctul meu de vedere, trebuie să aibă un anumit echilibru. Am să port o discuție cu președintele Consiliului de Administrație să expună punctul de vedere al meu. Este o societate comercială... Ar trebui echilibrate lucrurile. În primul rând să intre într-o negociere de salarii la Nova Apaserv, dacă există profit la această societate, după care mai discutăm", a declarat Costică Macaleți.

Operatorul de apă a prevăzut în bugetul din acest an acordarea cotei variabile pentru directori și membrii Consiliului de Administrație. Sumele încep de la 3.900 lei în cazul directorului comercial și ajung la 5000 lei brut pe lună în cazul directorului general. De asemenea, membrii Consiliului de Administrație ar urma să primească câte 900 lei pe lună.

 

Spune-ne opinia ta