Bătaie pe locurile de parcare din municipiul Botoșani! Cât a plătit un șofer pentru a avea unde să își lase mașina - FOTO

Criza locurilor de parcare din municipiul Botoșani, în condițiile în care numărul autoturismelor s-au înmulțit odată cu scoaterea taxei de înmatriculare, își spune cuvântul. La licitația organizată, luni, de municipalitate au fost și câte cinci persoane care au licitat pentru un singur loc.

 

Bătaie pe locurile de parcare din municipiul Botoșani! Cât a plătit un șofer pentru a avea unde să își lase mașina - FOTO

Peste 100 de locuri de parcare au fost scoase la licitație în perimetrul Bulevardul Mihai Eminescu, strada Petru Rareș, strada Bucovina, strada Mihail Kogălniceanu, strada Pacea, strada Sucevei.

Pentru unele locuri de parcare au fost chiar și câte cinci persoane care au licitat, cel mai scump loc concesionat la licitația de luni fiind pe Aleea Zorilor, unde persoana care și l-a adjudecat va plăti 700 de lei pentru un an de zile. S-au mai concesionat locuri de parcare și cu 400 sau 450 de lei, prețul de pornire al licitației fiind de 117 lei pe an. 

"Au fost în total 117 locuri de parcare și 130 de persoane s-au înscris. Cinci persoane nu s-au prezentat. În general, pe marea majoritate a locurilor a fost o singură persoană înscrisă la licitație, dar am avut situații în care au fost și cinci persoane pe un loc și licitația a ajuns la 700 de lei", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Licitația pentru locurile de parcare rămase libere continuă și în zilele de 9 și 10 mai. 

Pe 9 mai, de la ora 09.00, se vor licita locurile de parcare din perimetrul Calea Națională-strada Grivița-strada Tudor Vladimirescu-strada Ion Pillat-strada Petru Rareș-Bulevardul M. Eminescu.

Pe 10 mai licitația se va organiza pentru locurile de parcare neocupate de pe Calea Națională, inclusiv tronsonul între Calea Națională nr. 8-10 și strada Adrian Adamiu-strada Împărat Traian-strada Gen. Ghe Avramescu-strada Parcul Tineretului-strada Săvenilor-strada Grivița.

Pentru persoanele fizice prețul de pornire la licitație, pentru un an, pleacă de la 117 lei, iar pentru persoanele juridice de la 420 de lei. La ora actuală mai sunt disponibile aproximativ 1.000 de locuri de parcare. 
 




 

 

 

Spune-ne opinia ta