BASESCU: Actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient!

BASESCU: Actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient!

TRAIAN BASESCU

Presedintele Traian Basescu a apreciat astazi, la Busteni, ca actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient.

Seful statului s-a referit si la problema spitalelor, reluand ideea potrivit careia in spitalele romanesti, spre deosebire de cele din Europa, nu exista proceduri. Basescu a spus ca reprezentantii consiliilor judetene vor trebui sa reuseasca sa specializeze oameni in management sanitar, in perspectiva trecerii spitalelor in subordinea administratiilor locale.

Traian Basescu a mai spus ca actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient, seful statului avertizand ca, daca nu se va vedea un salt calitativ in educatie si in functionarea spitalelor, descentralizarea va fi un esec si vor exista voci care vor critica acest demers. In concluzie, Basescu le-a spus reprezentantilor autoritatilor locale ca ar trebui sa se pregateasca pentru a prelua scoli, spitale si directii agricole, seful statului adaugand ca directiile agricole ar trebui sa se ocupe de consilierea fermierilor.

Presedintele Traian Basescu participa la reuniunea primarilor si presedintilor de consilii judetene si locale, fiind intampinat de campionul mondial Lucian Bute cu paine si sare.

Intalnirea de la Busteni este organizata de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), condusa de social-democratul Liviu Dragnea, tema principala a reuniunii fiind un plan de descentralizare a administratiei locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
128

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
181

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
422

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...