BASESCU: Actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient!

BASESCU: Actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient!

TRAIAN BASESCU

Presedintele Traian Basescu a apreciat astazi, la Busteni, ca actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient.

Seful statului s-a referit si la problema spitalelor, reluand ideea potrivit careia in spitalele romanesti, spre deosebire de cele din Europa, nu exista proceduri. Basescu a spus ca reprezentantii consiliilor judetene vor trebui sa reuseasca sa specializeze oameni in management sanitar, in perspectiva trecerii spitalelor in subordinea administratiilor locale.

Traian Basescu a mai spus ca actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient, seful statului avertizand ca, daca nu se va vedea un salt calitativ in educatie si in functionarea spitalelor, descentralizarea va fi un esec si vor exista voci care vor critica acest demers. In concluzie, Basescu le-a spus reprezentantilor autoritatilor locale ca ar trebui sa se pregateasca pentru a prelua scoli, spitale si directii agricole, seful statului adaugand ca directiile agricole ar trebui sa se ocupe de consilierea fermierilor.

Presedintele Traian Basescu participa la reuniunea primarilor si presedintilor de consilii judetene si locale, fiind intampinat de campionul mondial Lucian Bute cu paine si sare.

Intalnirea de la Busteni este organizata de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), condusa de social-democratul Liviu Dragnea, tema principala a reuniunii fiind un plan de descentralizare a administratiei locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
5

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
120

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
88

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...