BASESCU: Actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient!

BASESCU: Actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient!

TRAIAN BASESCU

Presedintele Traian Basescu a apreciat astazi, la Busteni, ca actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient.

Seful statului s-a referit si la problema spitalelor, reluand ideea potrivit careia in spitalele romanesti, spre deosebire de cele din Europa, nu exista proceduri. Basescu a spus ca reprezentantii consiliilor judetene vor trebui sa reuseasca sa specializeze oameni in management sanitar, in perspectiva trecerii spitalelor in subordinea administratiilor locale.

Traian Basescu a mai spus ca actualul sistem de salarizare ii obliga pe medici sa stea cu mana intinsa la pacient, seful statului avertizand ca, daca nu se va vedea un salt calitativ in educatie si in functionarea spitalelor, descentralizarea va fi un esec si vor exista voci care vor critica acest demers. In concluzie, Basescu le-a spus reprezentantilor autoritatilor locale ca ar trebui sa se pregateasca pentru a prelua scoli, spitale si directii agricole, seful statului adaugand ca directiile agricole ar trebui sa se ocupe de consilierea fermierilor.

Presedintele Traian Basescu participa la reuniunea primarilor si presedintilor de consilii judetene si locale, fiind intampinat de campionul mondial Lucian Bute cu paine si sare.

Intalnirea de la Busteni este organizata de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), condusa de social-democratul Liviu Dragnea, tema principala a reuniunii fiind un plan de descentralizare a administratiei locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lanţul de magazine Decathlon, prezent şi în Botoşani, ajunge la afaceri de 200 milioane de euro

astăzi, 15:16
36

Un lanţ de magazine cu articole spotive, prezent şi în Botoşani, ajunge la afaceri de 200 de milioane de euro în România. Conducerea Decathlon a anunţat un avans de 30% al afacer...

Şeful contabililor, despre transferul contribuţiilor: "Nu vor fi creşteri şi nici scăderi semnificative. Costurile cu forţa de muncă rămân aproape constante"

astăzi, 14:48
120

Gheorghe Sorescu susţine că aceste modificări aduc o răspundere mai mare firmelor în sensul în care devine infracţiune neplata contribuţiilor cu reţinere la sursă. De asem...

Zeci de şoferi vitezomani surprinşi de aparatul radar pe şoselele judeţului! Poliţiştii au aplicat amenzi şi au reţinut mai multe permise

astăzi, 14:47
67

În perioada 17-19 noiembrie 2017, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au desfăşur...