Bani repartizați primăriilor din județ. Cât s-a primit pentru drumuri!

Bani repartizați primăriilor din județ. Cât s-a primit pentru drumuri!

Consiliul Județean va repartiza, în ședință extraordinară, în data de 28 februarie, banii primiți de la Guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani.

Înainte de a se face această repartizare, primarii vor fi chemați, luni, la o consultare publică pe marginea sumelor primite pentru reparații la drumurile județene și comunale.

Județului Botoșani i-a fost repartizată suma de 12,5 milioane lei pentru întreținere și reparații drumuri. De la primării a fost solicitată și situația cu arieratele, însă unele nu au solicitat fonduri pe motiv că nu au datorii, un exemplu fiind Primăria Coțușca.

Suma trebuie să o împărțim pe UAT-uri și pentru Consiliul Județean. Așteptăm de la Finanțe și situația arieratelor primăriilor din județul Botoșani. Nu sunt multe. Sunt câteva primării care nu au solicitat bani, spunând că nu au nevoie de bani. Primăria Botoșani și Primăria Dorohoi au solicitat fonduri”, a spus Costică Macaleți.

Președintele Consiliului Județean mai spune că banii vor fi împărțiți conform unei formule și nu politic.  Deși bugetul pentru drumuri este mai mare decât cel de anul trecut, șeful CJ a precizat că este insuficient pentru starea în care se prezintă drumurile de pe raza județului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

Luni, 22 Ianuarie 2018
355

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Luni, 22 Ianuarie 2018
2980

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1000

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...