Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. 

Fondurile pentru realizarea acestei investiții au fost obținute de Primăria Corlăteni de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În cursul acestei săptămâni a fost semnat, la București, contractul de finanțare, iar administrația publică locală poate demara de acum toți pașii necesari în vederea organizării licitației pentru stabilirea constructorului.

"Miercuri am încheiat un contract cu Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, care din punctul meu de vedere o să fie un contract istoric pentru că are o valoare foarte mare. Este vorba de 20,927 milioane de lei, care înseamnă 4,5 milioane de euro, bani obținuți pentru un sistem de alimentare cu apă potabilă în localitățile Carasa, Corlăteni, Vlădeni și Podeni. Este un proiect al comunei și toți cetățenii vor beneficia pentru că în toate satele se face instalație de apă. Este rezultatul unei munci în echipă primar, Consiliu Local, aparatul de specialitate, toată lumea a contribuit la obținerea acestei finanțări și sperăm ca în cel mai scurt timp să reușim să implementăm și fizic acest proiect", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Costel Cătălin Gavril, primarul comunei Corlăteni. 

Dacă licitația nu va dura prea mult, lucrările la sistemul cu alimentare cu apă din comuna Corlăteni ar putea începe în anul 2018. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

astăzi, 15:46
259

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

astăzi, 15:13
302

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

astăzi, 14:30
208

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...