Bani mai mulţi pentru căldura de la Modern Calor!

Bani mai mulţi pentru căldura de la Modern Calor!

Societatea Modern Calor a transmis municipalităţii o adresă prin care informează că preţul gigacaloriei a crescut, iar asta se va reflecta în cheltuielile de la iarnă.

Deocamdată nu se ştie cum va fi acoperită această creştere de preţ şi dacă se va regăsi în facturile plătite de botoşănenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Situaţia va fi analizată în plenul Consiliului Local.

“Există o adresă de la această societate prin care ni se aduce la cunoştinţă că în urma unui ordin al ANRE s-a mărit preţul de producţie al gigacaloriei, preţ de producţie care are până la urmă un impact asupra termiei pe care o plătesc utilizatorii casnici. Acest preţ s-a mărit cu 15,94 lei, preţ de producţie dar mai avem dincolo de acest preţ şi transport, furnizare către populaţie, iar impactul pentru gigacaloria furnizată populaţiei este de la 360 de lei la 379 de lei. Vorbim de o diferenţa de aproximativ 19 lei cu impact asupra subvenţiei la un nivel de un milion de lei pentru un an de zile. Probabil va fi făcută o propunere către CL pentru a se decide dacă se păstrează nivelul preţului actual sau dacă se măreşte. Sunt două variante fie se măreşte subvenţia pentru a păstra acelaşi nivel al preţului sau se măreşte gigacaloria”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

La ora actuală, societatea de termoficare primeşte o subvenţie de la primărie de aproape 11 milioane de lei şi asigură servicii pentru 10% dintre locuitorii municipiului.

O altă variantă pentru acoperirea noilor creşteri ar fi ca suma să fie obţinută în cadrul societăţii prin economii sau reduceri de costuri. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta