Bani insuficienți pentru plata salariilor la Protecția Copilului Botoșani

Deși suntem abia la jumătatea anului sunt instituții care după ce și-au făcut calculele au constatat că nu au suficienți bani pentru salarii pentru a acoperi tot anul.

Bani insuficienți pentru plata salariilor la Protecția Copilului Botoșani

Una dintre aceste instituții, cu peste 1.000 de angajați, este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Reprezentanții DGASPC au înștiințat deja conducerea Consiliului Județean că sunt descoperiți la partea cheltuieli salariale pe ultimele două luni din an. 

"Conform legislației noi privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice salariații de la DGASPC vor avea salariul de bază stabilit de către Consiliul Județean după consultări cu organizațiile sindicale. Din discuțiile avute cu doamna director de la DGASPC m-a informat că ar mai fi nevoie de 7,2 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile salariale pentru luna noiembrie și decembrie. Posibil să fie o rectificare sau să fie fonduri de la Ministerul Muncii, ministerul de resort", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean.

Resursele financiare insuficiente se datorează pe de o parte majorărilor salariale ce au fost operate la începutul anului, iar pe de altă pe anul în curs s-a alocat un buget insuficient.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Cine a promovat concursul pentru conducerea societății Eltrans!

astăzi, 20:47
288

Evaluarea celor doi candidați care s-au înscris la concursul organizat în vederea ocupării postului de director general al societății Eltrans s-a încheiat.Postul, rămas vaca...

Examen întârziat de o pană de curent

astăzi, 13:34
316

Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, ce s-a desfăşurat, miercuri, la centrul de la Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga”, a început cu înt&aci...

Aparatură cumpărată la Spitalul Judeţean din economii

astăzi, 12:35
465

Spitalul Judeţean Mavromati va achiziţiona, până la finele acestui an, aparatură cu care vor fi dotate mai multe secţii din cadrul unităţii.Corneliu Mihai, managerul unităţii spital...