Bani insuficienți pentru plata salariilor la Protecția Copilului Botoșani

Deși suntem abia la jumătatea anului sunt instituții care după ce și-au făcut calculele au constatat că nu au suficienți bani pentru salarii pentru a acoperi tot anul.

Bani insuficienți pentru plata salariilor la Protecția Copilului Botoșani

Una dintre aceste instituții, cu peste 1.000 de angajați, este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Reprezentanții DGASPC au înștiințat deja conducerea Consiliului Județean că sunt descoperiți la partea cheltuieli salariale pe ultimele două luni din an. 

"Conform legislației noi privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice salariații de la DGASPC vor avea salariul de bază stabilit de către Consiliul Județean după consultări cu organizațiile sindicale. Din discuțiile avute cu doamna director de la DGASPC m-a informat că ar mai fi nevoie de 7,2 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile salariale pentru luna noiembrie și decembrie. Posibil să fie o rectificare sau să fie fonduri de la Ministerul Muncii, ministerul de resort", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean.

Resursele financiare insuficiente se datorează pe de o parte majorărilor salariale ce au fost operate la începutul anului, iar pe de altă pe anul în curs s-a alocat un buget insuficient.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sediul unei instituţii, mutat într-un fost centru de plasament

astăzi, 08:28
736

Sediul unei instituţii aflată în subordinea Consiliului Judeţean va fi mutat în clădirea în care a funcţionat Centrul de Plasament “Elena Doamna”, din municipiul Bot...

Primarul Cătălin Flutur ar vrea ca finanțarea instituțiilor de cultură să fie preluată de Ministerul Culturii

Duminică, 22 Octombrie 2017
337

Primarul Cătălin Flutur consideră că Ministerul ar trebui să asigure, cel puțin partea de salarizare, și pentru instituțiile de cultură din orașele mici, nu numai din orașele cu bugete mari...

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
695

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...