Bani insuficienți pentru plata salariilor la Protecția Copilului Botoșani

Deși suntem abia la jumătatea anului sunt instituții care după ce și-au făcut calculele au constatat că nu au suficienți bani pentru salarii pentru a acoperi tot anul.

Bani insuficienți pentru plata salariilor la Protecția Copilului Botoșani

Una dintre aceste instituții, cu peste 1.000 de angajați, este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Reprezentanții DGASPC au înștiințat deja conducerea Consiliului Județean că sunt descoperiți la partea cheltuieli salariale pe ultimele două luni din an. 

"Conform legislației noi privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice salariații de la DGASPC vor avea salariul de bază stabilit de către Consiliul Județean după consultări cu organizațiile sindicale. Din discuțiile avute cu doamna director de la DGASPC m-a informat că ar mai fi nevoie de 7,2 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile salariale pentru luna noiembrie și decembrie. Posibil să fie o rectificare sau să fie fonduri de la Ministerul Muncii, ministerul de resort", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean.

Resursele financiare insuficiente se datorează pe de o parte majorărilor salariale ce au fost operate la începutul anului, iar pe de altă pe anul în curs s-a alocat un buget insuficient.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
599

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
679

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
414

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...