Bani insuficienți pentru funcționare la Consiliul Județean, după majorarea salariilor

Majorările salariale ce au fost aplicate la începutul acestui an la Consiliul Județean Botoșani vor lăsa descoperit bugetul instituției pe ultimul trimestru din an. 

Bani insuficienți pentru funcționare la Consiliul Județean, după majorarea salariilor

O spune președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, care este însă optimist că în vară va fi o rectificare bugetară pozitivă și vor fi primiți bani pentru acoperirea tuturor cheltuieilor, până la finele anului.

Salariile funcționarilor din cadrul Consiliului Județean Botoșani s-au majorat, în unele cazuri, cu până la 95%, efortul financiar suplimentar, lunar, ridicându-se la 200.000 de lei.

"Probabil în trimestrul patru vor fi unele cheltuieli parțial descoperite urmând să așteptăm rectificarea care are loc în vară pentru a ne da bani pentru funcționare. Importanța pe care trebuie să o dăm în mod special este cea legată de salarii să nu lăsăm personalul fără salarii, pe asta trebuie să ne axăm. Pe alte zone mai putem strânge șurubul. Procentul salarial e destul de mare, după majorare se apropie undeva la 70%", a declarat președintele Consiliului Județean.

De altfel, pentru a putea face față tuturor cheltuielilor o serie de investiții propuse de instituțiile din subordinea de Consiliului Județean, prin proiectele de buget, au fost respinse. 

 

 

Spune-ne opinia ta