Bani insuficienți pentru funcționare la Consiliul Județean, după majorarea salariilor

Majorările salariale ce au fost aplicate la începutul acestui an la Consiliul Județean Botoșani vor lăsa descoperit bugetul instituției pe ultimul trimestru din an. 

Bani insuficienți pentru funcționare la Consiliul Județean, după majorarea salariilor

O spune președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, care este însă optimist că în vară va fi o rectificare bugetară pozitivă și vor fi primiți bani pentru acoperirea tuturor cheltuieilor, până la finele anului.

Salariile funcționarilor din cadrul Consiliului Județean Botoșani s-au majorat, în unele cazuri, cu până la 95%, efortul financiar suplimentar, lunar, ridicându-se la 200.000 de lei.

"Probabil în trimestrul patru vor fi unele cheltuieli parțial descoperite urmând să așteptăm rectificarea care are loc în vară pentru a ne da bani pentru funcționare. Importanța pe care trebuie să o dăm în mod special este cea legată de salarii să nu lăsăm personalul fără salarii, pe asta trebuie să ne axăm. Pe alte zone mai putem strânge șurubul. Procentul salarial e destul de mare, după majorare se apropie undeva la 70%", a declarat președintele Consiliului Județean.

De altfel, pentru a putea face față tuturor cheltuielilor o serie de investiții propuse de instituțiile din subordinea de Consiliului Județean, prin proiectele de buget, au fost respinse. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...