Bani în plus la salariu, din ianuarie, pentru angajații Consiliului Județean

Bani în plus la salariu, din ianuarie, pentru angajații Consiliului Județean

Pe lângă majorările salariale consistente de care au beneficiat în cursul acestui an angajații Consiliului Județean Botoșani, dar și cei de la direcțile subordonate, de la 1 ianuarie o bună parte dintre aceștia vor primi bani în plus la salariu.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a precizat că din 2018 se va plăti un spor de 10% pentru cei care lucrează în condiții periculoase sau vătămătoare.

Acest spor se acordă în condițiile în care sunt întruniți cel puțin doi factori de risc din cei cinci posibili (existența factorilor nocivi şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului; intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori; durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi; existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare; structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă).

Un astfel de spor s-a plătit și în trecut, dar a fost sistat. 

"Se va da de la 1 ianuarie sporul de periculozitate în procent de 10%. Avem buletinele de analiză de la Direcția de Sănătate Publică. Sindicatele au venit și au cerut să se acorde acest spor, legea spune că poți da între 5 și 15% și am spus că dăm 10%", a declarat Costică Macaleți.


 

 

Spune-ne opinia ta