Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

Nouă proiecte pe care autoritățile doresc să le implementeze în județul Botoșani, în principal pe zona de infrastrucră rutieră, au fost trimise în mapă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu speranţa că vor beneficia de finanţare pe Ordonanţa 28.

Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Expeditorul a fost Consiliul Judeţean care încearcă să atragă finanţări inclusiv pentru reabilitarea Muzeului Judeţean de Istorie, dar şi pentru câteva segmente de drumuri judeţene.

Este vorba de DJ 294C Manoleasa- Zahoreni- Borolea (aproximativ 6 kilometri), DJ 292A Corlăteni- Dimăcheni (2,5 km), DJ 293 Coţuşca- Ghireni (5,7 km), DJ 208H Mănăstirea Vorona- Oneaga- Pădureni (17,3 km), DJ 291D Ibăneşti- Cristineşti (4,6 km), DJ 282A Ionăşeni- Măşcăteni (4,3 km) şi podul de la Broscăuţi pe DJ 292.

"În plus, la Compania Naţională de Investiţii avem cinci lucrări, cinci alunecări de teren mari, patru pe Roma- Nicşeni şi una la Havârna. Chiar ieri şi astăzi (marţi şi miercuri, n.r.) am avut discuţii pe tema asta, documentaţiile sunt în verificare la specialişti şi sperăm să avem succes, dacă nu cu toate cinci măcar cu două", explică preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Tot la capitolul proiecte, Consiliul Județean a primit vizita reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, care au vizualizat zona unde urmează să fie construite locuinţe pentru medici, în curtea Secţiei de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Mavromati.

"Vrem să facem acolo o baterie de apartamente pentru medici, chiar în curtea spitalului. Acolo am avut teren, vom da jos o anexă, dar dintre clădirile vechi nu. Să vedem ce mai prindem în zona de reabilitări energetice atunci când vor apărea oportunităţi pentru fonduri europene", adaugă Costică Macaleţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1906

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...