Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

Nouă proiecte pe care autoritățile doresc să le implementeze în județul Botoșani, în principal pe zona de infrastrucră rutieră, au fost trimise în mapă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu speranţa că vor beneficia de finanţare pe Ordonanţa 28.

Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Expeditorul a fost Consiliul Judeţean care încearcă să atragă finanţări inclusiv pentru reabilitarea Muzeului Judeţean de Istorie, dar şi pentru câteva segmente de drumuri judeţene.

Este vorba de DJ 294C Manoleasa- Zahoreni- Borolea (aproximativ 6 kilometri), DJ 292A Corlăteni- Dimăcheni (2,5 km), DJ 293 Coţuşca- Ghireni (5,7 km), DJ 208H Mănăstirea Vorona- Oneaga- Pădureni (17,3 km), DJ 291D Ibăneşti- Cristineşti (4,6 km), DJ 282A Ionăşeni- Măşcăteni (4,3 km) şi podul de la Broscăuţi pe DJ 292.

"În plus, la Compania Naţională de Investiţii avem cinci lucrări, cinci alunecări de teren mari, patru pe Roma- Nicşeni şi una la Havârna. Chiar ieri şi astăzi (marţi şi miercuri, n.r.) am avut discuţii pe tema asta, documentaţiile sunt în verificare la specialişti şi sperăm să avem succes, dacă nu cu toate cinci măcar cu două", explică preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Tot la capitolul proiecte, Consiliul Județean a primit vizita reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, care au vizualizat zona unde urmează să fie construite locuinţe pentru medici, în curtea Secţiei de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Mavromati.

"Vrem să facem acolo o baterie de apartamente pentru medici, chiar în curtea spitalului. Acolo am avut teren, vom da jos o anexă, dar dintre clădirile vechi nu. Să vedem ce mai prindem în zona de reabilitări energetice atunci când vor apărea oportunităţi pentru fonduri europene", adaugă Costică Macaleţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Curiozitatea unui consilier judeţean: are cu ce să intervină ISU în situaţii de urgenţă?

Joi, 27 Aprilie 2017
1175

Că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine de regulă în situaţiile de urgenţă, toată lumea ştie. Cu ce anume se ocupă şi ce anume folosesc pompierii, şi asta e destul de ...

Modificări în componenţa Consiliului Judeţean, după dispariţia prematură a lui Ionel Nenişcă FOTO

Joi, 27 Aprilie 2017
356

Decesul consilierului judeţean Ionel Nenişcă, din urmă cu o lună, a determinat modificări în rândul aleşilor judeţeni. În şedinţa ordinară de joi, Gheorghe Rusu, aflat pe ...

Pompierii nu vor avea nici în această vară cu ce să care apă potabilă în localităţile afectate de secetă! Consiliul Judeţean aşteaptă idei!

Joi, 27 Aprilie 2017
244

Discuţiile au avut loc în cadrul dezbaterii proiectului de hotărâre referitor la aprobarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor de pe teritoriul Judeţului Botoşani.&Icir...