Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

Nouă proiecte pe care autoritățile doresc să le implementeze în județul Botoșani, în principal pe zona de infrastrucră rutieră, au fost trimise în mapă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu speranţa că vor beneficia de finanţare pe Ordonanţa 28.

Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Expeditorul a fost Consiliul Judeţean care încearcă să atragă finanţări inclusiv pentru reabilitarea Muzeului Judeţean de Istorie, dar şi pentru câteva segmente de drumuri judeţene.

Este vorba de DJ 294C Manoleasa- Zahoreni- Borolea (aproximativ 6 kilometri), DJ 292A Corlăteni- Dimăcheni (2,5 km), DJ 293 Coţuşca- Ghireni (5,7 km), DJ 208H Mănăstirea Vorona- Oneaga- Pădureni (17,3 km), DJ 291D Ibăneşti- Cristineşti (4,6 km), DJ 282A Ionăşeni- Măşcăteni (4,3 km) şi podul de la Broscăuţi pe DJ 292.

"În plus, la Compania Naţională de Investiţii avem cinci lucrări, cinci alunecări de teren mari, patru pe Roma- Nicşeni şi una la Havârna. Chiar ieri şi astăzi (marţi şi miercuri, n.r.) am avut discuţii pe tema asta, documentaţiile sunt în verificare la specialişti şi sperăm să avem succes, dacă nu cu toate cinci măcar cu două", explică preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Tot la capitolul proiecte, Consiliul Județean a primit vizita reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, care au vizualizat zona unde urmează să fie construite locuinţe pentru medici, în curtea Secţiei de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Mavromati.

"Vrem să facem acolo o baterie de apartamente pentru medici, chiar în curtea spitalului. Acolo am avut teren, vom da jos o anexă, dar dintre clădirile vechi nu. Să vedem ce mai prindem în zona de reabilitări energetice atunci când vor apărea oportunităţi pentru fonduri europene", adaugă Costică Macaleţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Secetă pedologică moderată la nivelul judeţului Botoşani

Duminică, 25 Iunie 2017
1428

Măsurătorile Administraţiei Naţionale de Meteorologie arată că nivelul de umiditate din sol prezintă valori scăzute, de secetă pedologică moderată în nord- estul Moldovei. Situaţia a...

Săptămână cu vreme caniculară şi furtuni! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Duminică, 25 Iunie 2017
2167

Meteorologii au emis o informare potrivit căreia pe parcursul zilei de duminică, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temp...

Prima suspiciune de rujeolă în judeţul Botoşani!

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
2438

Epidemiologii de la Direcţia de Sănătate Publică au fost sesizaţi vineri în privinţa internării, în Secţia de Boli Infecţioase, a unui copilaş de trei ani, ce provine dintr-o com...