Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

Nouă proiecte pe care autoritățile doresc să le implementeze în județul Botoșani, în principal pe zona de infrastrucră rutieră, au fost trimise în mapă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu speranţa că vor beneficia de finanţare pe Ordonanţa 28.

Bani căutați de Consiliul Județean pentru dezastrul de pe drumurile județene

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Expeditorul a fost Consiliul Judeţean care încearcă să atragă finanţări inclusiv pentru reabilitarea Muzeului Judeţean de Istorie, dar şi pentru câteva segmente de drumuri judeţene.

Este vorba de DJ 294C Manoleasa- Zahoreni- Borolea (aproximativ 6 kilometri), DJ 292A Corlăteni- Dimăcheni (2,5 km), DJ 293 Coţuşca- Ghireni (5,7 km), DJ 208H Mănăstirea Vorona- Oneaga- Pădureni (17,3 km), DJ 291D Ibăneşti- Cristineşti (4,6 km), DJ 282A Ionăşeni- Măşcăteni (4,3 km) şi podul de la Broscăuţi pe DJ 292.

"În plus, la Compania Naţională de Investiţii avem cinci lucrări, cinci alunecări de teren mari, patru pe Roma- Nicşeni şi una la Havârna. Chiar ieri şi astăzi (marţi şi miercuri, n.r.) am avut discuţii pe tema asta, documentaţiile sunt în verificare la specialişti şi sperăm să avem succes, dacă nu cu toate cinci măcar cu două", explică preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Tot la capitolul proiecte, Consiliul Județean a primit vizita reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, care au vizualizat zona unde urmează să fie construite locuinţe pentru medici, în curtea Secţiei de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Mavromati.

"Vrem să facem acolo o baterie de apartamente pentru medici, chiar în curtea spitalului. Acolo am avut teren, vom da jos o anexă, dar dintre clădirile vechi nu. Să vedem ce mai prindem în zona de reabilitări energetice atunci când vor apărea oportunităţi pentru fonduri europene", adaugă Costică Macaleţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

astăzi, 08:37
468

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
671

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...

Luna august aglomerează spitalele: botoşănenii care muncesc în străinătate îşi tratează afecţiunile acasă

Luni, 14 August 2017
2834

Un botoşănean care lucrează legal într-o ţară a Uniunii Europene a constatat pe propria-i piele că nu poate accesa serviciile medicale, deşi plăteşte asigurări de sănătate. A venit a...