Balul pensionarilor naşte dispute: Acuzaţii că se cer bani pentru participare!

Balul pensionarilor naşte dispute: Acuzaţii că se cer bani pentru participare!

Mai mulți pensionari care doresc să participe la Balul ce va fi organizat de municipalitate în luna februarie s-au plâns la Primărie că li s-a solicitat o anumită sumă de bani pentru a putea participa la acest eveniment.

Trei pensionare au fost, joi, în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei căruia i-au spus că li s-a cerut câte 35 de lei de la Sindicatul Pensionarilor pentru a se înscrie în sindicat, pentru ca ulterior să poată beneficia de un loc la Balul pensionarilor.

"Am avut în audiență trei pensionare care reclamă modalitatea de organizare a Revelionului. Au reclamat o atitudinea nepotrivită la Sindicatul Pensionarilor și solicitarea unor sume de bani pentru a fi înscrise cu drept de membru în Sindicatul Pensionarilor și cred că acest lucru o să degenereze în zilele următoare. Din ce mi-au transmis dumnealor ar fi mai multe persoane acolo și cred că ar trebui găsită o soluție cât mai repede pentru stabilirea criteriilor de participare la acest Bal, cum se va numi, astfel încât oamenii să fie foarte bine informați dacă se va plăti, dacă nu se va plăti, câte locuri vor fi, când se va organiza", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Pensionarilor, susţine că singurii bani care se cer membrilor de sindicat este cotizaţia anuală.

“Doamnele care au venit au vorbit în primul rând foarte urât, ne-au jignit, au strigat că ele au muncit 40 şi ceva de ani. Toţi pensionarii noştri au fost în câmpul muncii, au plătit asigurări sociale, mai puţin cei de la ajutorul social. Eu nu am nimic cu nimeni dar nefiind membru la organizaţia noastră...Le-am spus frumos că nu s-au stabilit locaţiile, ziua, ora. Dacă vor să participe trebuie să se facă membru în sindicat, le-am spus ce condiţii sunt, cotizaţia este de 35 de lei pe tot anul. Noi dăm chitanţă, un carnet pentru cotizaţia pe care o plătesc. Nu am înscris până acum pe nimeni pentru acest bal”, a precizat Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Pensionarilor din Botoşani. 

Primarul Cătălin Flutur a anunțat în urmă cu două zile că Revelionul Pensionarilor se va transforma în Balul Pensionarilor, urmând a fi încheiat un parteneriat cu Sindicatul Pensionarilor. La acest bal vor fi disponibile 600 de locuri, cheltuieile fiind aacoperite de municipalitate, din sponsorizări. 

 

 

Spune-ne opinia ta