Autorizație de construcție emisă pentru noul spital din municipiul Botoșani

S-a mai făcut un pas pentru construcția noului spital ce urmează a fi ridicat în municipiul Botoșani, în curtea Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe".

Autorizație de construcție emisă pentru noul spital din municipiul Botoșani

Municipalitatea a emis autorizația de construcție, în baza solicitării depusă de proiectant, o firmă din București. După eliberarea acestui document, firma care a câștigat licitația, Victor Construct, poate demara lucrările.

"Am semnat autorizația de construcție pentru Spitalul de îngrijiri paliative, documentația a fost depusă luni la primărie dar au mai trebuit completate niște chestiuni. Au fost completate documentele lipsă și am putut emite autorizația de construcție. Constructorul desemnat în urma licitației urmează să solicite și să declare începerea execuției lucrărilor", a precizat viceprimarul Marian Murariu. 

Fondurile pentru construcția noului spital vor fi asigurate de Compania Națională de Investiții. Valoarea estimată a investiției se ridică la 14,7 milioane lei.

Noul spital va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese şi şapte-opt saloane. Fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii. Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi. 

Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va purta numele academicianului Leon Dănăilă.

 

Spune-ne opinia ta